Ουκρανία: Φωτογραφία σοκ από ομαδικό τάφο στην Μαριούπολη

Στη Μαριούπολη -όπου και κατοικεί συμπαγής ελληνικός πληθυσμός- δεν υπάρχει εδώ και ημέρες νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση. Οι κάτοικοι λιώνουν το χιόνι για πιουν νερό και καίνε ξύλα για να ζεσταθούν

Ακόμα και τους πιο σκληρούς σοκάρουν οι εικόνες που βλέπουν ο φως της δημοσιότητας από την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Πτώματα τοποθετούνται σε σακούλες και πετιούνται σε ομαδικούς τάφους στη Μαριούπολη.

Η Μαριούπολη στο έλεος

Στις σοκαριστικές αυτές φωτογραφίες εμφανίζονται εργάτες να σκάβουν τάφους μήκους 25 μέτρων και στη συνέχεια να ρίχνουν μέσα σε αυτά σορούς που έχουν καλυφθεί με σακούλες αλλά και με χαλιά.

Οι ουκρανικές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών αμάχων στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι ξεπερνά τους 1.200.

Έκκληση από τον αντιδήμαρχο της Μαριούπολης

Απευθύνοντας δραματική έκκληση για βοήθεια, τόσο ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Σεργκέι Ορλόφ, όσο και ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσαν ότι η πόλη βομβαρδίζεται αδιάκοπα και η Ρωσία «κρατά ομήρους» τους κατοίκους της.

Στη Μαριούπολη -όπου και κατοικεί συμπαγής ελληνικός πληθυσμός- δεν υπάρχει εδώ και ημέρες νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση. Οι κάτοικοι λιώνουν το χιόνι για πιουν νερό και καίνε ξύλα για να ζεσταθούν. Οι συνθήκες είναι «μεσαιωνικές» δήλωσε ο Σεργκέι Ορλόφ.

«Ελέγχουμε τμήματα της Μαριούπολης» λέει η Ρωσία

Στο μεταξύ, ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει κάποιες συνοικίες της Μαριούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ίγκορ Κονασένκοφ.

Πρόκειται για ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία, με πληθυσμό περίπου 450.000 άτομα. Εάν «πέσει» η Μαριούπολη στα χέρια των Ρώσων, θα έδινε στη Μόσχα τον έλεγχο ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ουκρανίας και θα δημιουργούσε χερσαίο διάδρομο μεταξύ της Κριμαίας και των περιοχών Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This