Αρνείται να αποχωρήσει ειρηνικά από την Κριμαία η Ουκρανία και απορρίπτει το ρωσικό τελεσίγραφο

Ο  υπουργός  Άμυνας της Ουκρανίας Ihor Tenyukh δήλωσε πριν λιγο σε συνέντευξή του προς τα ουκρανικά ΜΜΕ ότι “Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την Κριμαία. Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Καλούμε τις ένοπλες δυνάμεις μας να ετοιμαστούν για πολεμο”.

Και κατέληξε ότι “Η Κριμαία ήταν, είναι και θα είναι μέρος της Ουκρανίας και αυτό θα το κερδίσουμε ακόμα και με τα όπλα” δήλωσε σήμερα ο Tenyukh

Όταν ρωτήθηκε εάν τα ουκρανικά στρατεύματα θα πολεμήσουν για να υπερασπιστούν την Κριμαία ο Tenyukh είπε: “Οι ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν την αποστολή τους. Οι ουκρανικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην Κριμαία μέχρι να ολοκληρώσουν τα καθήκοντά τους”.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας είπε ακόμη ότι η κινητοποίηση του Στρατού είναι για να φέρει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε “πλήρη ετοιμότητα” και είπε ότι “Θα αξιοποιήσουμε την εκεχειρία και θα ανεφοδιάσουμε τις μονάδες μας”.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές η Ρωσία έδωσε τελεσίγραφο στην Ουκρανία να αποχωρήσουν οι μονάδες τους από το (ξένο, πλέον) ουκρανικό έδαφος μέχρι τις 21 Μαρτίου και ότι μέχρι αυτή την ημερομηνία δεν θα επιτεθούν.

Την ίδια στιγμή η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Kiev Post έχει ως τίτλο “Η ουκρανική κυβέρνηση αρνείται να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κριμαία – Ετοιμάζεται για πόλεμο”…

Σε απάντηση των δηλώσεων του Ihor Tenyukh, το ρωσικό Αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, διπλασίασε τις φρουρές έξω από τα σημεία που υπάρχουν ακόμα Ουκρανοί

Μιλώντας στην ουκρανική βουλή σήμερα το απόγευμα ο Ουκρανός μεταβατικός πρόεδρος Oleksandr Turchynov δήλωσε πως η κυβέρνησή του θα κάνει “ότι είναι δυνατό να κάνει για να αποτρέψει τον πόλεμο, αλλά η απειλή του πολέμου είναι πραγματική. Ενισχύουμε την αμυντική μας ικανότητα. Η Ουκρανία είναι έτοιμη να υπερασπίσει την εδαφική της ακεραιότητα”.

Σε δήλωσή του ο μεταβατικός υπουργός Δικαιοσύνης  Pavlo Petrenko δήλωσε: “Το σημαντικότερο ζήτημα είναι να αποκαταστήσουμε την στρατιωτική βούληση της Ουκρανίας. Ο Στρατός μας πρέπει να είναι έτοιμος για μάχη”.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest