Σταθείτε όρθιοι για να ζήσετε περισσότερο

Η τρίωρη ορθοστασία προσθέτει δύο χρόνια ζωής

Η ορθοστασία για τρεις ώρες την ημέρα μπορεί να παρατείνει τον προσδόκιμο όρο ζωής κατά δύο χρόνια.

Αυτό υποστηρίζει ο Dr Mike Loosemore από το Ινστιτούτο Αθλητισμού, Άσκησης και Υγείας του πανεπιστημίου University College στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον οποίο «υπάρχουν ολοένα και περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι η ορθοστασία και μόνο επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην υγεία».

«Οι ασκήσεις μέτριας έντασης, όπως το συχνό σήκωμα από την καρέκλα μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σας για πάντα» δήλωσε ο ίδιος στο BBC. «Οι ενεργητικοί άνθρωποι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών έως και κατά 40% σε σχέση με τους μη δραστήριους συνανθρώπους τους».

Σύμφωνα με μια μετα-ανάλυση 43 διαφορετικών ερευνών, στις οποίες συμμετείχαν 4 εκατομμύρια άτομα, μόλις δύο επιπλέον ώρες καθισιού την ημέρα συνδέονται με 10% αυξημένο κίνδυνο στις γυναίκες να εμφανίσουν καρκίνο στο εσωτερικό της μήτρας και 8% και 6% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο έντερο και τους πνεύμονες αντίστοιχα.

Ο Dr Loosemore σημείωσε επίσης ότι η μέτριας έντασης σωματικές δραστηριότητες προσφέρουν και ψυχικά οφέλη στον οργανισμό, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ κατά ένα τρίτο.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest