Φαίη Ξυλά :” Η παράσταση “Θεσμοφοριάζουσες” θα επικοινωνήσει σίγουρα με το κοινό της Ρόδου”

Λίγες ώρες πριν την θεατρική παράσταση “Θεσμοφοριάζουσες” που ταξιδεύει στη Ρόδο, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, για να συναρπάσει το κοινό, η Φαίη Ξυλά, μια από τις ηθοποιούς  της παράστασης μιλάει στο rodosreport .  Η Φαίη Ξυλά γνωστή και αγαπητή στον κόσμο μέσα από τις επιτυχημένες της εμφανίσεις σε όποια δουλειά και αν επέλεγε, μιλάει για τη Ρόδο, για την παράσταση που θα δοθεί και μας ομολογεί τα συναισθήματα της επί σκηνής. 

  • Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για την περιοδεία σας στη Ρόδο, το νησί των Ιπποτών.

 Πάντα χαίρομαι όταν βρίσκομαι στην Ρόδο είτε για δουλειά είτε για διακοπές!Είναι υπέροχο νησί με μοναδική αρχιτεκτονική και απίστευτες παραλίες !!!!!Επίσης έχω πολλούς φίλους που μένουν μόνιμα στο νησί και χαίρομαι κάθε φορά που τους βλέπω!

  •  Έχετε κάνει επιτυχημένες εμφανίσεις στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στο θέατρο. Τι σας μαγεύει περισσότερο;

 Μου αρέσουν και τα τρία  γιατι απαιτούν εντελώς διαφορετική τεχνική !!!!Αλλά  στο θέατρο που είναι και η πρώτη μου αγάπη αισθάνομαι πάντα πιο οικεία !!!!

  • Υπάρχουν φιλοδοξίες που δεν έχετε εκπληρώσει στην καριέρα σας;

Σίγουρα υπάρχουν συνεργασίες που ονειρεύομαι και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθούν !!!

  •  Πως θα χαρακτηρίζατε την συνεργασία σας με τους συμπρωταγωνιστές σας στην παράσταση “Θεσμοφοριάζουσες”?

Νομίζω πως το λιγότερο που μπορώ να πω για την συνεργασία μου με αυτούς τους εξαιρετικούς συνεργάτες είναι τουλάχιστον δημιουργική!!!!

  •    Θεωρείτε ότι η παράσταση επικαιροποιείται και βρίσκει κοινά σημεία με την εποχή που διανύουμε; 

Ο Αριστοφάνης είναι διαχρονικός διότι θίγει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη φύση!!!Από την άλλη έκανε καυστική Σάτυρα σε πράγματα ,καταστάσεις ,πρόσωπα πολύ γνωστά και οικεία στην εποχή του!!!Αυτό λοιπόν χρειάζεται μια μεταφορά στο σήμερα εκεί έγκειται και η διασκευή του Κιμούλη με τον Πιτσιρίκο πάνω στην μετάφραση του Κ.X Μυρη και νομίζω ότι το καταφέρνουν με επιτυχία !!!!!

  •  Τι συμβολίζει ο χαρακτήρας που υποδύεστε; 

Υποδύομαι την γυναίκα Αρχηγό!!!!Είμαι το εξοργισμένο ανδροφάγο θηλυκό που συντονίζει την γιορτή ,θέτει τα ζητήματα ,προτείνει λύσεις,διατάζει και αποφασίζει την τιμωρία αλλά από την άλλη είναι και η γυναίκα που συγχωρεί τον άνδρα και η εν δύναμη μάνα που γεννάει και διαμορφώνει τον άνδρα !!!!

  •  Πείτε μας τα συναισθήματα σας όταν ερμηνεύετε επί σκηνής στην παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες».

 Για μένα είναι πάντα σημαντικό να αναμετριέμαι με κλασικούς συγγραφείς και είναι μεγάλο το στοίχημα του να καταφέρεις να επικοινωνήσεις την παράσταση με το κοινό!!!!

  •  Πιστεύετε ότι το κοινό της Ρόδου θα ανταποκριθεί θετικά σε αυτή την παράσταση; Τι εμπειρίες έχετε αποκομίσει από άλλες επισκέψεις  σας στο νησί μας; 

 Το κοινό της Ρόδου είναι απαιτητικό άλλα και φιλόξενο!!!θεωρώ ότι έχουμε μια πολύ Καλή παράσταση που θα επικοινωνήσει και με το κοινό της Ρόδου!!!!

Δευτέρα 7 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ., στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», θα παρουσιαστεί μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, οι «Θεσμοφοριάζουσες», σε διασκευή του Γιώργου Κιμούλη & του Πιτσιρίκου!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This