Εναέριες λήψεις από ορυχείο δείχνουν το πραγματικό μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής (εικόνες)

Τελικά πόσο επικίνδυνα είναι τα ορυχεία για το περιβάλλον και πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχουν σε αυτό; Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και η απάντηση μάλλον σοκάρει.
Ο φωτογράφος Μπέρναρντ Λανγκ τράβηξε αυτές τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του ανθρακωρυχείου Tagebau Hambach στη Γερμανία, φωτογραφίζοντας ένα τοπίο που θυμίζει «άγονο πλανήτη από ταινία επιστημονικής φαντασίας» όπως είπε ο ίδιος στην Huffington Post, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό μπροστά στην υπαρκτή απειλή της εξάντλησης των φυσικών πόρων.
Το συγκεκριμένο ορυχείο, το μεγαλύτερο του είδους του στη Γερμανία, έχει σήμερα περίπου 1200 μέτρα βάθος και χρησιμοποιεί μερικούς από τους μεγαλύτερες εκσκαφείς του κόσμου, κερδίζοντας τον τίτλο της βαθύτερης τεχνητής τρύπας στην Ευρώπη.
Οπως αναφέρει ο Λανγκ, εντυπωσιάστηκε τόσο από το μέγεθος του ορυχείου, όσο και από την ποσότητα του χώματος και της άμμου που πρέπει να αφαιρεθεί από τη γη για να εξορυχθεί ο άνθρακας.
Παρά τις οικολογικές προσπάθειες της κυβέρνησης, η Γερμανία εξακολουθεί να παίρνει σχεδόν το ήμισυ της ηλεκτρικής της ενέργειας από άνθρακα.
Ο Λανγκ αναφέρει στη Huffington Post, ότι με την φωτογράφηση του ορυχείου ελπίζει να καταφέρει να δείξει «την ανάγκη να εξευρεθούν νέες εναλλακτικές λύσεις για να ικανοποιηθεί η ζήτηση της ενέργειας μας και στο μέλλον.»
Πηγή : iefimerida

Pin It on Pinterest

Share This