Έκπτωση 40% στο «πόθεν έσχες» των ακινήτων

Εκπτώσεις στις αντικειμενικές τιμές για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με στόχο να υπάρξει μείωση μέχρι 40% στο ποσοστό των δαπανών που πρέπει να δικαιολογήσουν οι φορολογούμενοι με βάση το «πόθεν έσχες» προβλέπει σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η τιμή αγοράς του ακινήτου που θα λαμβάνεται υπόψη από την Εφορία για την κάλυψη του «πόθεν έσχες» θα είναι μειωμένη κατά 30-40% σε σχέση με την αντικειμενική αξία της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο. Η έκπτωση θα ισχύει μόνο για το «πόθεν έσχες» και όχι για τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ακινήτων και των φόρων μεταβίβασης σύμφωνα με το «Έθνος».
Για παράδειγμα αν κάποιος αγοράσει ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ για να δικαιολογήσει το «πόθεν έσχες», θα πρέπει να αποδείξει στην Εφορία πού βρήκε τα 150.000 ευρώ και όχι το ποσό των 250.000 ευρώ που είναι η αντικειμενική.
Σύμφωνα με παράγοντες της κτηματαγοράς, με τη νέα ρύθμιση θα ξεμπλοκάρουν εκατοντάδες συμβόλαια που έχουν κλείσει και βρίσκονται στον αέρα, καθώς οι αγοραστές δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν τα χρήματα που αναγράφονται στο συμβόλαιο.
Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This