Η Όπερα «Rusalka» σε ζωντανή μετάδοση στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «RUSALKA» ΤΟΥ ANTONIN DVORAK ΣΤΙΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «The Met: Live in HD»

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ: ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΒΟΛΟ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΛΑΜΙΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΡΟΔΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΕΜΕΣΟ

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ στο Γραφείων Πληροφοριών
(Information Offices) Ρόδου. (Διεύθυνση Αβέρωφ 3 , Ρόδος) τηλ: 22410 35945,
από 5/2/2014 ώρες 8.00-14.00.

Με το αριστούργημα «Rusalka» του Antonín Dvořák, 8 Φεβρουαρίου 2014 συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD». Η σπουδαία Renée Fleming επιστρέφει σ’ έναν από τους χαρακτηριστικούς της ρόλους, ερμηνεύοντας τη μαγευτική άρια «Τραγούδι στη Σελήνη», στη συγκινητική όπερα-παραμύθι του Dvorák. Ο τενόρος Piotr Beczala, συμπρωταγωνιστεί ως «Πρίγκιπας», η Dolora Zajick υποδύεται τη «Γιεζιμπάμπα» και στο πόντιουμ είναι ο δυναμικός νέος μαέστρος Yannick Nézet-Séguin.

Η όπερα παρουσιάζει με αριστουργηματικό τρόπο τον τραγικό έρωτα μιας νύμφης του νερού κι ενός θνητού Πρίγκιπα. Η ιστορία, μεταξύ άλλων, είναι εμπνευσμένη και από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Μικρή Γοργόνα». Η super star, Renée Fleming στον ομώνυμο ρόλο, προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη του θνητού Πρίγκιπά της και ερμηνεύει με μοναδική μαεστρία τη διασημότερη άρια της «Rusalka», «Τραγούδι στη Σελήνη».

Η παράσταση «Rusalka» θα μεταδοθεί στις 8 Φεβρουαρίου 2014 από τις παρακάτω αίθουσες προβολής του δικτύου:
Αθήνα: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Θεσσαλονίκη: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Κομοτηνή: Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Λουτράκι: Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο
Βόλος: Κινηματοθέατρο Αχίλλειον
Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Λαμία: Δημοτικό Θέατρο
Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Καστοριάς
Ρόδος: Δημοτικό Θέατρο ΡΟΔΟΥ
Κέρκυρα: Ιόνιος Ακαδημία – Φιλαρμονική Εταιρεία “Μάντζαρος”
Καβάλα: Ξενοδοχείο IMARET
Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)
Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού
Λεμεσός – Κύπρος: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ

Τη μεγάλη συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Με την στήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου –Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Pin It on Pinterest