Ολοκληρώθηκε το Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα 2014 που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ)

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΙΑΘ ΡΟΔΟΥ – Ο ΑΓΩΝΑΣ «ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ»
ΝΕΟΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ – ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Σεπτεμβρίου, το Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα 2014 που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ) με τον αγώνα ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ. Ο αγώνας περιελάμβανε την διεξαγωγή 2 ιστιοδρομιών.
Το Σάββατο, η πρώτη ιστιοδρομία του αγώνα (τα αποτελέσματα της οποίας δεν προσμετρούνται στα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος) είχε ως προορισμό την Σύμη. Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί στις 10:00 από την περιοχή Κάτω Πέτρες της Ρόδου. Τα σκάφη είχαν σαν κυβερνήτες νέους ιστιοπλόους, απόφοιτους της σχολής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας του ΑΣΙΑΘΡ. Οι νέοι κυβερνήτες είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν όσα έχουν διδαχθεί στην Σχολή του Συλλόγου, υπό την εποπτεία των έμπειρων κυβερνητών των σκαφών. Ο τερματισμός της ιστιοδρομίας έγινε στην νησίδα Σεσκλί, Νότια της Σύμης νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Τα αποτελέσματα της ιστιοδρομίας ήταν τα παρακάτω:
Στην πρώτη θέση το σκάφος ESTELLA με κυβερνήτη τον Αντώνη Δράκο
Στην δεύτερη θέση το σκάφος EXCAPE με κυβερνήτη τον Νίκο Ξανθο
Στην τρίτη θέση το σκάφος ΑΠΟΛΛΩΝ με κυβερνήτη την Μαρία Χεππάκη
Στην τέταρτη θέση το σκάφος ΑΛΟΥΣΤΙΝΑ με κυβερνήτη την Ελένη Χρονοπούλου
Στην πέμπτη θέση το σκάφος BLUE SHARK με κυβερνήτη την Αντωνία Φουτούλη
Στην έκτη θέση το σκάφος ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Κυριάκο Σαλαχούρη
Στην έβδομη θέση το σκάφος TUCACU με κυβερνήτη την Νιλάι Ντουρούκανλη
Στην όγδοη θέση το σκάφος ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Γιάννη Βλάχο
Στην ένατη θέση το σκάφος ΤΑΚ με κυβερνήτη την Μαρία Ορφανού
Στην δέκατη θέση το σκάφος ΤΟΤΕΜ με κυβερνήτη τον Θεόδωρο Αξαρλή.

Την Κυριακή ήταν προγραμματισμένη η δεύτερη ιστιοδρομία του αγώνα, η οποία ήταν και η τελευταία του Πρωταθλήματος. Η εκκίνηση δόθηκε στις 13:00 από την Περιοχή του Πέδι της Σύμης. Τα σκάφη χωρίστηκαν στα δύο και κατευθύνθηκαν είτε προς τις απέναντι τουρκικές ακτές είτε επέλεξαν να κινηθούν αρχικά παράλληλα με τις ακτές τις Σύμης. Ευνοημένα ήταν αυτά που κινήθηκαν προς την Τουρκία οπού ο άνεμος ήταν ισχυρότερος, βοηθώντας τα σκάφη να πιάσουν γρηγορότερα τον δυνατό δυτικό που έπνεε νοτιότερα. Μετά από λίγες ώρες, τα σκάφη άρχισαν να τερματίζουν στην περιοχή του Ενυδρείου της Ρόδου, χαρίζοντας όμορφο θέαμα στους λουόμενους. Την πρώτη θέση κατέλαβε το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη. Δεύτερο ήταν το σκάφος ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Σταύρα που αξίζει να σημειωθεί ότι πήρε και την κανονιά της κούρσας. Τέλος τρίτο ήταν το σκάφος ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά.
Τα αποτελέσματα του αγώνα ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ – www.asiathr.gr

Pin It on Pinterest