Οι Ρώσοι χάνουν με μεγάλη ταχύτητα στον πόλεμο – Οι χάρτες που ντροπιάζουν την Ρωσική Αρκούδα

Η ουκρανική αντεπίθεση είναι σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής ο στρατός της Ουκρανίας έχει ανακαταλάβει ορισμένα εδάφη, με την Ρωσία να επιβεβαιώνει την υποχώρηση των δυνάμεων της, κάτι που φαίνεται και σε σχετικούς χάρτες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε χάρτη που δείχνει μια σημαντική υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας Χερσώνας της νότιας Ουκρανίας.

Αυτός ο χάρτης, σε σύγκριση με εκείνον της προηγούμενης ημέρας, δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει μεγάλο αριθμό τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένου του Ντουντσάνι, στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, ενώ ο ουκρανικός στρατός ηγείται μιας αντεπίθεσης σε αυτήν την περιφέρεια.

Επιπλέον, ο χάρτης που εμφανίζει την περιφέρεια του Χαρκόβου, στην βορειοανατολική Ουκρανία, δείχνει επίσης ότι οι Ρώσοι έχουν εγκαταλείψει σχεδόν όλη την ανατολική όχθη του ποταμού Οσκίλ, την τελευταία περιοχή της περιφέρειας που ελέγχουν ακόμη. Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ηττήθηκαν και εκεί από μια ουκρανική αντεπίθεση που διεξήχθη για αρκετές εβδομάδες.

Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός δεν ανακοίνωσε αποχώρηση, ούτε σχολίασε αυτή την ορατή στρατιωτική υποχώρηση που εμφανίζεται στους χάρτες.

Ήδη στις 11 Σεπτεμβρίου, η μετάδοση εικόνων στρατιωτικών χαρτών στην ενημέρωση του ρωσικού στρατού είχε επιβεβαιώσει την έκταση της ρωσικής υποχώρησης στην περιοχή του Χαρκόβου.

Οι Ρωσικές ήττες είναι απανωτές γεγονός που έχει κάνει τον Πούτιν να απειλεί ξανά με χρήση πυρηνικών καθως τα συμβατικά μέσα της Ρωσίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά .

Οι εξελίξεις δείχνουν πως η Ρωσία έχει χάσει τον πόλεμο με τις συμβατικές της δυνάμεις καθως απο την πρώτη στιγμή φάνηκε οτι η Ουκρανία απέκρουσε τις επιθέσεις χωρίς βοήθεια απο την Δύση και τώρα με την βοήθεια των Δυτικών δυνάμεων σε όπλα , ανακαταλαμβάνει εύκολα τα εδάφη της(αν και τα περισσότερα όπλα είναι παλιά σοβιετικά).

Την ίδια ώρα η Ρωσία έχει χάσει περίπου 1200 τανκς γεγονός που δείχνει την ήττα των Ρωσικών δυνάμεων αλλά και την αναποτελεσματικότητα των Ρωσικών όπλων, αφού τα τανκς της Ρωσίας δεν είχαν προστασία ούτε σε απλα αντιαρματικά , ενώ τα αεροπλάνα της Ρωσίας ακόμα καταρρίπτονται. Προβληματισμός υπάρχει και για την αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας και τους περίφημους S-300 και S-400 που υποτίθεται σύμφωνα με τους Ρώσους είναι οτι καλύτερο υπάρχει αλλά ακόμα δεν έχουν καταφέρει να καθηλώσουν την αεροπορία της Ουκρανίας που πετάει με παλιότερα αεροσκάφη.

Τραγική ήταν και ήττα της Ρωσίας στο Ναυτικό αφού οι Ουκρανοί κατάφερα να βυθίσουν το θρυλικό Moskva που ήταν υποτίθεται το καμάρι της Ρωσίας.

Η Ρωσική υπερδύναμη ήταν μάλλον στα λόγια παρά στις πράξεις και το μόνο που ακόμα σώζει την Ρωσία είναι ο μεγάλος αριθμός πυρηνικών που διαθέτει.

Φανταστείτε πως αν η Ρωσία δεν κατάφερε να νικήσει την Ουκρανία που είχε παλιό σοβιετικό οπλισμό τι θα πάθαινε αν επιτιθόταν σε μία χώρα με δυτικό σύγχρονο οπλισμό έστω και όχι αιχμής όπως , f-16 στον αέρα , patriot, δυτικά τανκς και δυτικού τύπου φρεγάτες και υποβρύχια.

Το πριν
Το τώρα

Pin It on Pinterest

Share This