Οι πνεύμονες των ασθενών με κορονοϊό μοιάζουν με ελβετικό τυρί – Η γλαφυρή ανάρτηση ενός θωρακοχειρούργου

Με τα κρούσματα κορονοϊού να είναι χθες (27.09) 218 και τους λοιμωξιολόγους να εκφράζουν την ανησυχία τους για την αυξητική τους τάση υπάρχουν ακόμα κάποιοι που αρνούνται να φορέσουν τη μάσκα τους.

Σε αυτούς απευθύνεται ο θωρακοχειρούργος στο Τζάνειο Μανώλης Καπετανάκης με ανάρτησή του στο Facebook, περιγράφοντας γλαφυρά ότι οι πνεύμονες των ασθενών με COVID-19 μοιάζουν με παζλ και ελβετικό τυρί.

«Ο ιός υπάρχει και είναι άσχημος. Δεν είναι μία απλή γρίπη» λέει και φωτογραφίζεται με τη στολή του στο νοσοκομείο. «Εάν μπορώ να αντέξω εγώ 2 ώρες ντυμένος έτσι μπορείς και εσύ να αντέξεις μια μασκούλα» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Η ανάρτηση

«Προς συνωμοσιολόγους, αρνητές του ιού, μασκοφοβικούς: Ο ιός υπάρχει και είναι άσχημος!! Δεν είναι μία απλή γρίπη!! Η γρίπη δεν κάνει σαραντάχρονους να έχουν 88% κορεσμό οξυγόνου στον αέρα. Δεν κάνει τα πνευμόνια τους να έχουν εικόνα παζλ και ελβετικού τυριού στην αξονική και ακτινογραφία! Δεν έχει ακροαστικά παντού και δύσπνοια να μην μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι να πας στην τουαλέτα!! Αυτά είχαν οι ασθενείς μας σήμερα, έχουν Covid-19 όχι μια ιωσούλα.

Γι’ αυτό βάλε την μάσκα και προφυλάξου!! Εάν μπορώ να αντέξω εγώ 2 ώρες ντυμένος έτσι μπορείς και εσύ να αντέξεις μια μασκούλα. Ναι συμφωνώ, η κυβέρνηση, το κράτος, τα νοσοκομεία πρέπει να κάνουν περισσότερα αλλά κάνε και εσύ το κομμάτι σου. Βοήθησε μας για εσένα, τις οικογένειες μας, τους συνανθρώπους μας!!».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ