Οι Ουκρανοί παρέλαβαν τα Panzerfaust 3: Είναι οι «φονιάδες» των τανκ

Η στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας από την Δύση συνεχίζεται, ενώ ο ουκρανικός στρατός μόλις παρέλαβε τα γερμανικά Panzerfaust 3, τα οποία είναι γνωστά και ως «φονιάδες» των τανκ.

Αποτελούν μέρος του εξοπλισμού που στέλνει η Γερμανία και σύμφωνα με το thenationalnews.com, τα συγκεκριμένα όπλα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά εναντίον των τανκ, ενώ στα κατάλληλα χέρια μπορεί να φανούν «Θείο δώρο» και να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Παρόλα αυτά, είναι ιδιαίτερα δύσκολα στη χρήση τους, επειδή χρειάζεται ειδική εκπαίδευση για να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα. Παράλληλα, πρέπει να προφυλαχθούν σε κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να μην υπάρξουν αλλοιώσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα τους.

Πώς λειτουργούν

Τα Panzerfaust 3 είναι απόγονος των γνωστών Panzerfaust που παρασκευάστηκαν στη Ναζιστική Γερμανία και χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία από τους Ναζί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παρασκευάζονται από το 1978 με παρασκευάστρια εταιρεία την Dynamit-Nobel, ,ενώ κοστίζουν περίπου 200.000 δολάρια το ένα. Έχουν διαμέτρημα των 60 mm και πολεμική κεφαλή διαμετρήματος 110 mm, ενώ διαθέτουν μέχρι και υπολογιστή για την ανάλυση των δεδομένων βολής καθώς και αποστασιόμετρο λέιζερ.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This