Οι Δωδεκανήσιοι του Πειραιά γιόρτασαν την 28η Οκτωβρίου

Η Ομοσπονδία μας, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής, συμμετείχε στις εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Πειραιά, μετά από δύο ολοκληρα χρόνια αναγκαστικής απραξίας και ξεχασμένη, όπως άλλωστε και όλες οι λοιπές Ομοσπονδίες πολιτιστικών φορέων!

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά κκ. Σεραφείμ. Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, όπως κάθε χρόνο, ήταν η παρέλαση που έγινε παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Οι νέοι και οι νέες της Δωδεκανήσου συγκεντρώθηκαν από νωρίς στη Δωδεκανησιακή μας Εστία, για ένα κέρασμα, προσφορά της συμπατριώτισσας μας από την Χάλκη, κ. Σοφίας Ηρακλείδου. Στη συνέχεια, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο κκ. Γιάννη Φραγκούλη και Κατερίνα Βουρεξάκη, την πρόεδρο της Ένωσης Κώων κ. Λουκία Ζερβάνου, την αντιπρόεδρο της Ένωσης Ροδίων κ. Μαρία Κορδίνα, τα μέλη των ΔΣ της Ομοσπονδίας μας και λοιπών φορέων κκ Άννα Κορωναίου, Μαριάνα Αντύπα, Φωτεινή Ασβεστά και Κύκκο Λουκά, μετέβησαν στο χώρο αφετηρίας της παρέλασης. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός και πολλοί Πειραιώτες βρέθηκαν στους δρόμους, καθ΄ όλο το μήκος της παρέλασης, χειροκροτώντας με ενθουσιασμό, δείχνοντας την ανάγκη τους για ένα ξέσπασμα στις δύσκολες μέρες, που όλοι βιώνουμε.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη νεολαία της παροικίας μας, που έδωσε για άλλη μια φορά το παρόν της και μας έκανε όλους να νοιώθουμε υπερήφανοι.

Pin It on Pinterest