Ο συλλόγος εκπαιδευτών οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής Δωδ/σου για τις εξετάσεις οδήγησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ  ΟΔΗΓΩΝ                       ΡΟΔΟΣ , 05/04/2019

ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ    

Ενημερώνουμε τους Υποψήφιους Οδηγούς του Νομού μας ότι οι Εκπαιδευτές Οδηγών δεν φέρουν καμία ευθύνη για την μη διεξαγωγή των πρακτικών εξετάσεων οδήγησης . Την αποκλειστική ευθύνη την φέρει το Υ.Μ.Ε. γιατί έθεσε σε εφαρμογή έναν ανεφάρμοστο νόμο.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου του 2019 η Πανελλήνια Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμόνος και πορεία στη Βουλή των Ελλήνων , όπου και παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο του Πρωθυπουργού ζητώντας την άμεση επανέναρξη των πρακτικών εξετάσεων , δίνοντας παράταση στο παλαιό σύστημα εξετάσεων , έως ότου οι απαιτούμενες από τον νέο Νόμο υποδομές είναι διαθέσιμες ,προκειμένου να καθίσταται ομαλή η εφαρμογή του ν. 4599/2019 .

Στη συνάντηση αναλύθηκαν τα προβλήματα που είχε φέρει το σχέδιο νόμου , όσο και ο νέος νόμος 4599/2019 από την στιγμή που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ.:

  • Αποχή εξεταστών από το έργο των πρακτικών εξετάσεων περίπου 6 μήνες
  • Αδιέξοδο με το ασφαλιστικό προϊόν το οποίο ζητά η νέα νομοθεσία αλλά δεν υπάρχει
  • Έλλειψη ειδικά διαμορφωμένων χώρων για τις πρακτικές δοκιμασίες στο πρώτο στάδιο των πρακτικών εξετάσεων
  • Ομηρία 80.000 υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι επιθυμούν την  έκδοση άδειας οδήγησης
  • Υπολειτουργία των Σχολών Οδήγησης

 

ΖΗΤΑΜΕ την επανέναρξη των εξετάσεων με το παλαιό σύστημα έως ότου οι απαιτούμενες με τον νέο νόμο υποδομές είναι διαθέσιμες .

 

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ με όλα τα άρθρα του νέου νόμου που έχουν σχέση με την διαφάνεια και την αξιοκρατία στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις (κάμερες καταγραφής της όλης διαδικασίας)

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με την παραχώρηση των εκπαιδευτικών μας οχημάτων και την απουσία του εκπαιδευτή – ιδιοκτήτη του οχήματος από την διαδικασία των πρακτικών εξετάσεων εφόσον δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές.

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΑΣ