Ο δήμος Ρόδου κοντά στα παιδιά

  Ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ με πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού του Προγράμματος «ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» ολοκλήρωσε τα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και Μετάφρασης με επισκέψεις που πραγματοποίησε σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σε όλο το νησί της Ρόδου.

Η δράση αυτή, πραγματοποιείται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά και αξίζει να σημειωθεί, ότι η συμμετοχή των σχολείων και η ανταπόκριση παιδιών και εκπαιδευτικών ήταν πολύ μεγάλη. 

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να οδηγηθούν στην ανάγνωση βιβλίων ως ελεύθερη βούληση και όχι ως υποχρέωση, μέσα από τη βιωματική εμπλοκή τους με το κείμενο και τις παιγνιώδεις δραστηριότητες.

Οι Διαγωνισμοί που προκηρύχθηκαν με αφορμή τα βιβλία των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά, «Χαριστική Βιβλιοθήκη» (Εκδόσεις Πατάκη) και της Ροδίτισσας συγγραφέως Τίτσας Πιπίνου, «Ο Ιππότης με το Τριαντάφυλλο», σε εικονογράφηση Βαγγέλη Παυλίδη (εκδόσεις Αιώρα), έληξαν κανονικά, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, ενώ ο Διαγωνισμός Μετάφρασης «Μικροί Μεταφραστές» λήγει την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019.

Οι «ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΡΟΔΙΝΙ» όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και θα απονεμηθούν βραβεία και διακρίσεις στους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες των Διαγωνισμών, με την παρουσία των συγγραφέων των παραπάνω βιβλίων.

  Ο ΔΟΠΑΡ, στηρίζει πάντα τον Πολιτισμό, την Τέχνη και τα Γράμματα με στόχο να καταστήσει κοινωνούς τα παιδιά που συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις μέσα από τα σχολεία τους αλλά και να φέρει σε επαφή το ανθρώπινο δυναμικό της Ρόδου, με την τοπική κοινωνία.

Pin It on Pinterest

Share This