Στον Αγ.Δημήτρη και στην λαϊκή συνέλευση Κρεμαστής βρέθηκε η «Νησιωτική Ανατροπή»

Η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΣΤΟΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ

Στη φτωχογειτονιά του Αϊ Δημήτρη βρέθηκαν χθες ο υποψήφιος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου με την παράταξη «Νησιωτική Ανατροπή»  Μιχάλης Κόκκινος, μαζί με τους υποψήφιους συμβούλους  Μαρία Αγγέλου και Χρύσα Φακέ.

Από την άλλη πλευρά ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Νησιωτική Ανατροπή, Δημήτρης Γρηγοριάδης, παραβρέθηκε στη χθεσινή λαϊκή συνέλευση – απολογισμό του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Κρεμαστής.

Αναλυτικά

Τα στελέχη της παράταξης που έχει επικεφαλής τον Μπενέτο Σπύρου, βρεθήκαν στην εκδήλωση του συλλόγου ΑΠΟΠΕΣ των κατοίκων του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Δημητρίου. Ενός συλλόγου που δημιουργήθηκε από την ανάγκη τω Μαρασιωτών να δυναμώσουν τη φωνή τους, για να αναδείξουν τα προβλήματα της γειτονιάς τους και να αντισταθούν στις μόνιμες αδικίες σε βάρος τους αλλά και να σταματήσουν τις αποφάσεις που λαμβάνονταν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς. Παράλληλα όμως αναπτύσσουν τον πολιτισμό, τις τέχνες και τη μουσική.

Έτσι οργάνωσαν μια όμορφη συναυλία όπου μικρά παιδιά και λίγο μεγαλύτεροι ερμήνευσαν τραγούδια κάτω από τη φιλόξενη στέγη που τους παρείχε ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής. Μαζί τους τραγούδησε και η  ακούραστη πρόεδρος τους κ. Λίτσα Γαλανού. Ήταν κι άλλοι εκεί, καταξιωμένοι Ροδίτες καλλιτέχνες, τραγουδιστές, μουσικοί, μεγάλοι μαέστροι, αλλά και πολλές μητέρες, πατεράδες και παιδιά που παρά την κόπωση από την καθημερινή τους εργασία απόλαυσαν την εκδήλωση.

Άλλωστε σε αυτές τις γειτονιές οι άνθρωποι από τότε που γεννιούνται και μέχρι να κλείσουν τα μάτια τους, όπως στην «Οδό Ονείρων» του Χατζηδάκη, δεν σταματούν ποτέ να ονειρεύονται και όταν δεν ονειρεύονται τραγουδούν. Κι όλα αυτά για να συγκεντρωθούν φάρμακα για το κοινωνικό ιατρείο και με την παρουσία του Γιώργου Τριάντου που τόσα χρόνια προσπαθεί γι’ αυτό.                                                                                         

Στην Λαϊκή Συνέλευση της Κρεμαστής που έγινε με την παρουσία του αντιδημάρχου επί των Τεχνικών Έργων Μιχ. Χριστοδούλου και του Δημοτικού Συμβούλου Μαρ. Κουκιά, το Τοπικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στα έργα που εκτελέστηκαν ή προγραμματίστηκαν στη θητεία του όπως το έργο της βιβλιοθήκης, την Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας, την αναστήλωση του Κάστρου Κρεμαστής, τη διάβρωση της ακτογραμμής και τα έργα για τα σχολικά κτήρια.

Ο Δ. Γρηγοριάδης στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Τοπικά Συμβούλια λόγω του θεσμικού ελλείμματος που υπάρχει στη λειτουργία τους με βάση το σχέδιο Καλλικράτης και το Ν. 3852/2010. Ο Δ. Γρηγοριάδης τόνισε πως τα Τοπικά Συμβούλια αντιμετωπίζουν τα παράπονα και τα αιτήματα των πολιτών χωρίς να έχουν τις αρμοδιότητες και τους πόρους να τα ικανοποιήσουν.

Επίσης ο Δ. Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της περιοχής που προκαλούνται από το αεροδρόμιο Διαγόρας και το σταθμό της ΔΕΗ στη Σορωνή. Σημείωσε ότι η περιοχή δεν είναι ανταγωνιστική τουριστικά σε σχέση με άλλες περιοχές του νησιού λόγω αυτών των βαριών υποδομών και ότι θα πρέπει να υπάρξει άλλος αναπτυξιακός προσανατολισμός και σχεδιασμός που να αξιοποιεί άλλα πλεονεκτήματα της περιοχής.

Στη συνέχεια επισημάνθηκε η ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής μέσα από συγκεκριμένα έργα τα οποία όμως θα πρέπει να περνάνε μέσα από τον απαραίτητο δημοκρατικό προγραμματισμό και συμμετοχή των πολιτών. Τονίστηκε τέλος τόσο από τον Δ. Γρηγοριάδη όσο και από άλλους κατοίκους η ανάγκη να επιδιορθωθούν εν όψει και της τουριστικής περιόδου τα κομμάτια του παραποτάμιου δρόμου που καταστράφηκαν στη θεομηνίας της 22ας Νοεμβρίου 2014 αλλά και η ανάγκη για την υλοποίηση της νέας γέφυρας πάντα όμως σε συνδυασμό με ένα καλό κυκλοφοριακό σχεδιασμό.

Τέλος ακολούθησαν τοποθετήσεις από πολίτες για τα ζητήματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν. Τέτοια είναι η έλλειψη ελεύθερων χώρων και παιδικών χαρών, η δυσκολία μετακίνησης των πεζών, ή έλλειψη ανακύκλωσης, η επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη απόρριψη στερεών αποβλήτων κλπ.

.

Pin It on Pinterest