Η δραστηριότητα της ” Νησιωτικής Ανατροπής” στα Δωδεκάνησα κατά τη Μ. Εβδομάδα

Η δραστηριότητα της Παράταξης τη Μεγάλη Εβδομάδα – Δήμος Ρόδου, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο, Αστυνομία, Διαχειριστική Αρχή, Κέντρο Ελπίδα, Θεραπευτήριο ‘Αγ. Ανδρέας’.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο της Ρόδου πραγματοποίησε την Μ. Τρίτη ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Ανατροπής» Μπενέτος Σπύρου συνοδευόμενος από τον υποψήφιο χωρικό αντιπεριφερειάρχη Μιχ. Κόκκινο και τους υποψήφιους συμβούλους κ.κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη, Μαρία Αγγέλου, Σταύρο Χατζηαλεξίου, Αναστασία Διακοσταυριανού, Χρύσα Φακέ, Θανάση Μπαράκα, Χρήστο Πρασσά και Γιάννη Μανιά.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης και οι υποψήφιοι συναντήθηκαν  με τους εργαζόμενους από τους οποίους έτυχαν θερμής υποδοχής καθώς με τους περισσότερους ο Μπενέτος Σπύρου γνωρίζεται από την μακρά θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην ΤΕΔΚΔ.

Στην συνέχεια ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Ανατροπής» συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά με τον οποίο συζητήθηκε  για αρκετή ώρα ην ανάγκη συνεργασίας πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι το οποίο έλειψε προφανώς αυτή την περίοδο.

Τη  Μ. Τετάρτη, τα στελέχη της «Νησιωτικής Ανατροπής» επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου όπου ο κ. Μπενέτος Σπύρου είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή διοικητή κ. Γιάννη Τσιτσικά. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν σε γενικότερα θέματα πολιτικής προστασίας, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της καλύτερης πρόληψης των φυσικών καταστροφών, καθώς και ο ρόλος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στον τομέα αυτό, συνδράμοντας βοηθητικά προς το προσωπικό της Πυροσβεστικής.

Ο Υποψήφιος περιφερειάρχης δεσμεύθηκε για την ορθή λειτουργία του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) την ευθύνη συγκάλεσης του οποίου φέρει ο εκάστοτε αντιπεριφερειάρχης. Ο κ. Σπύρου επεσήμανε επίσης μεταξύ άλλων πως, με απλά μέτρα τα οποία οι υπηρεσίες εισηγούνται εδώ και χρόνια θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί πολλά από τα προβλήματα που βίωσε το νησί τα τελευταία χρόνια.

Στην συνέχεια είχαν συνάντηση με τον επίτιμο πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της περιοχής μας κ.κ. Βασίλη Καψάλη και Σταύρο Μπελενιώτη, οι οποίοι και έθεσαν το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και της αδυναμίας άμεσης παρέμβασης σε ορισμένες περιπτώσεις  εξαιτίας της έλλειψης των μέσων με τα οποία γίνονται οι «επιχειρήσεις».  

Ο κ. Μπενέτος Σπύρου συναντήθηκε και με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Ταξίαρχο Φώτη Νικολόπουλο, ενώ σχολιάζοντας τα όσα άκουσε επεσήμανε μεταξύ άλλων πως τα πρώτα μέτρα που έχει αποδομήσει η κρίση ήταν τα ελάχιστα που αφορούσαν την νησιωτικότητα, προσθέτοντας πως πρέπει να υπάρχει σύμπλευση της αστυνομίας με την τοπική διοίκηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Τα μέλη της «Νησιωτικής Ανατροπής» επισκέφθηκαν και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν τόσο με τον απερχόμενο Λιμενάρχη, Αρχιπλοίαρχο Γιώργο Σεφεριάδη όσο και με τον νυν Λιμενάρχη, πλοίαρχο Νίκο Αρμπουνιώτη.

Επίσης επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στις υπηρεσίες Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μπενέτος Σπύρου μετά το πέρας των επισκέψεων και λίγο πριν την αναχώρηση του για Λειψούς και Πάτμο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει λόγο και ρόλο στην καλή λειτουργία των υπηρεσιών, είτε αυτές ανήκουν σε αυτή, είτε συνεργάζεται με αυτές. Είναι πάγια θέση μας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα και όχι υπό την κηδεμονία του Κεντρικού Κράτους, αφού μπορεί κάλλιστα με τις κατάλληλες προϋποθέσεις να είναι κοντά στον πολίτη και την καθημερινότητα του».

Τη Μεγάλη Πέμπτη εξάλλου ο υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Μιχάλης Κόκκινος και οι υποψήφιοι με τη «Νησιωτική Ανατροπή» Μαρία Αγγέλου, Σταύρος Χατζηαλεξίου, Χρύσα Φακέ, Πέτρος Σπανός, Μαρία Βαλατσού και ο Μανώλης Τσακωγιάννης πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ίδρυμα Ελπίδα και στο θεραπευτήριο Άγιος Ανδρέας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο ίδρυμα Ελπίδα ο κ. Κόκκινος έκανε την παρακάτω δήλωση: «Έχω αδυναμία σε αυτή τη γυναίκα, στην κυρία Σταυρούλα, την ψυχή του ιδρύματος που ξεκίνησε κάτι γιατί δεν της άρεσαν όσα έβλεπε, όπως πάμε να κάνουμε κι εμείς. Και δικαιώθηκε γι’ αυτήν την πράξη της, όπως θα δικαιωθούμε κι εμείς την ημέρα των εκλογών. Την επόμενη μέρα με τα χρήματα που υπάρχουν στην περιφέρεια και χωρίς να μας ενδιαφέρουν οι ψήφοι των παιδιών θα κάνουμε ότι χρειάζεται για αυτά. Καταγράψτε ότι ανάγκη υπάρχει. Όπως λέει και ο επικεφαλής μας ο Μπενέτος Σπύρου ότι δεν μπορεί να κάνει το κεντρικό κράτος θα το κάνουμε εμείς».

Η κα. Σταυρούλα με δάκρυα στα μάτια ζήτησε πέρα από τη βοήθεια για την επιβίωση του ιδρύματος, τη δημιουργία ξενώνα για τα ΑΜΕΑ επανδρωμένο με κατάλληλο προσωπικό που θα τα φιλοξενεί όταν οι γονείς τους δε θα βρίσκονται πια στη ζωή.

Σε ανάλογο κλίμα έγινε και η επίσκεψη στο θεραπευτήριο Άγιος Ανδρέας. Το φιλόξενο προσωπικό υποδέχτηκε τα μέλη της «Νησιωτικής Ανατροπής» που πέρασαν αρκετή ώρα παίζοντας με τα παιδιά. Και σε αυτή την περίπτωση ο κ. Κόκκινος, βλέποντας τα χαμόγελα των παιδιών, δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους και στη διοίκηση κατανοώντας τις αυξανόμενες ανάγκες τους σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε συνειδητοποιώντας το δύσκολο αλλά επιτυχημένο έργο τους.

Pin It on Pinterest