Η Νησιωτική Ανατροπή στον Αγ. Νικόλαο – Συναντήσεις με κατοίκους και μέλη του ΑΠΟΠΕΣ

Ο επικεφαλής της Νησιωτικής Ανατροπής, Μπενέτος Σπύρου μαζί με το  Μιχάλη Κόκκινο, Περιφερειακό Σύμβουλο, την Αναστασία Διακοσταυριανού και το Δημήτρη Γρηγοριάδη  επισκέφτηκαν την ευρύτερη περιοχή του Αγ. Νικολάου και συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής καθώς και μέλη του συλλόγου ΑΠΟΠΕΣ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Λίτσα Γαλανού, πρόεδρος του ΑΠΟΠΕΣ, ο Γ. Σάβεννας, ο Φ. Κωνσταντινίδης, ο Μ. Λαρδούτσος, ο Σπ. Σπυρόπουλος και ο Ν.  Κουμνάκης.

Το βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τα σχέδια δημιουργίας υποσταθμού της ΔΕΗ, αλλά ταυτόχρονα έγινε και μια γενικότερη συζήτηση για τα αναπτυξιακά ζητήματα της   περιοχής. Παρουσιάστηκαν συνολικά τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργούσε ο υποσταθμός καθώς και οι εναλλακτικοί  τρόποι  με τους οποίους θα μπορούσε να σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι της Νησιωτικής Ανατροπής αφού άκουσαν προσεκτικά τους κατοίκους και τους εκπροσώπους  δήλωσαν ότι στηρίζουν τον αγώνα τους για να μην εγκατασταθεί ο υποσταθμός στην περιοχή αλλά και να δοθεί επιτέλους μια διαφορετική αναπτυξιακή κατεύθυνση σε αυτή την πολυπληθή και αυθεντικά λαϊκή περιοχή που έχει μεγάλες δυνατότητες μιας διαφορετικής ανάπτυξης από αυτή που σχεδιάζεται τώρα.

Ο επικεφαλής της Νησιωτικής Ανατροπής Μπ. Σπύρου δήλωσε μετά τη συνάντηση:

«Δεν είναι  δυνατόν στην εποχή μας να σχεδιάζονται τέτοιου είδους υποδομές μέσα στον πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό της πόλης. Είναι επίσης απαράδεκτο να μην εισακούονται οι τοπικές κοινωνίες όταν μάλιστα οι απόψεις τους είναι σύμφωνες με την κοινή λογική αλλά και όταν προτείνουν πληθώρα εναλλακτικών λύσεων. Η παράταξή μας συνεκτιμώντας όλα όσα τέθηκαν υπόψη μας όλες αυτές τις μέρες, δηλώνει ότι διαφωνεί με τη λειτουργία του υποσταθμού στον Αγ. Νικόλαο αφού θα δημιουργήσει κινδύνους αλλά και θα είναι η ταφόπλακα  μιας διαφορετικού είδους ανάπτυξη για την περιοχή, μια ανάπτυξη που θα σέβεται την ιστορική, πολιτισμική και πολιτιστική παρακαταθήκη της περιοχής.

Από την πλευρά μας θα είμαστε αρωγοί και θα στηρίξουμε κάθε σχέδιο των κατοίκων και των φορέων της περιοχής ώστε πραγματικά αυτή να πάρει ένα διαφορετικό δρόμο από αυτόν της υποβάθμισης και του μαρασμού. Η περιοχή έχει τη δυναμική και τους ανθρώπους να διαγράψει  μια διαφορετική πορεία. Αυτό το κομμάτι της πόλης της Ρόδου με πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα αξίζει μιας καλύτερης μοίρας και αντιμετώπισης.

Pin It on Pinterest