Νεότερη ενημέρωση για πορεία της κακοκαιρίας Barbara

ΕΠΟΜΕΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ Εκδ. 7/2/23 ώρα 15:00

Με βάση τα τελευταία δεδομένα η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες στις ίδιες περιοχές, με σταδιακή ύφεση των φαινομένων στην περιοχή του Βόλου. Μικρά διαστήματα χιονοπτώσεων θα προκύψουν και πάλι αργά το βράδυ στην εκεί περιοχή. Μέσα στη νύχτα, αναμένεται νέα ένταση των χιονοπτώσεων στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια και την Αττική, ενώ σταδιακά οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα θα εξασθενήσουν.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Τις επόμενες ώρες αναμένεται κατά περιόδους τα φαινόμενα να συνεχιστούν, με παροδικές χιονοπτώσεις να σημειώνονται και στην πόλη των Αθηνών, με διαστήματα σχετικά καλύτερου καιρού. Δεν αναμένονται προβλήματα ωστόσο. Μέσα στη νύχτα και στο διάστημα 23:00 – 06:00 αναμένεται ένταση των χιονοπτώσεων ειδικά στα Βορειοδυτικά – Βόρεια και Βορειοανατολικά ορεινά – ημιορεινά τμήματα του Νομού, σε περιοχές από τα 300 μέτρα και πάνω, με αξιόλογες χιονοπτώσεις.

Στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα θα σημειωθούν επίσης χιονοπτώσεις, ωστόσο δεν διαφαίνονται αξιόλογες χιονοπτώσεις, που να μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Κατά βάση αναμένονται πιθανές χιονοστρώσεις 3 έως 5 εκατοστά. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα βόρεια προάστια και τα ανατολικά πεδινά τμήματα του Νομού. Εάν αλλάξει κάτι στην πρώτη μας αυτή εκτίμηση θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.

Περιοχές που μπορεί να βγάλουν προβλήματα είναι: το δυτικό τόξο στον άξονα Μάνδρας – Θήβας, το Βόρειο τόξο από Κηφισιά και πάνω, ενώ σε περιοχές εντός του λεκανοπέδιου, θα δίναμε μικρή πιθανότητα να προκύψουν ελαφρώς υψηλότερες χιονοπτώσεις από 4 εκατοστά, σε περιοχές από το Ψυχικό και ανατολικότερα.

Σχετικά με την επιφυλακή των ομάδων, θεωρούμε πως σε γενικές γραμμές τα πεδινά τμήματα εντός λεκανοπεδίου, δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, απόψε τη νύχτα.

Όσων αφορά την εξέλιξη της κακοκαιρίας για Τετάρτη και Πέμπτη, θα ενημερωθείτε με νεότερο δελτίο.

Pin It on Pinterest

Share This