Η Barbara συνεχίζεται με εκπλήξεις

ΕΠΟΜΕΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ

Εκδ: 7/02/23 ώρα 11:00 ΘΕΜΑ:

Η ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Σε συνέχεια σχετικών ενημερώσεων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία, με χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα. Η κακοκαιρία έως και το Σάββατο, δεν αναμένεται να επηρεάσει την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία επεκτείνεται στη Δυτική Ελλάδα και αναμένονται χιονοπτώσεις έως τα 200 μέτρα του Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς καθώς και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, με τα φαινόμενα να εντείνονται ιδιαίτερα από το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε Μαγνησία, Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια και την Αττική. Ωστόσο, έως και τις βράδυνες ώρες, παρόλο που αναμένεται να πέφτει χιόνι, κατά διαστήματα , ακόμη και στο κέντρο των Αθηνών, οι θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν τη χιονόστρωση. Το ίδιο φαινόμενο αναμένεται να παρατηρηθεί στην Κεντρική και Νότια Εύβοια, όπου θα έχουμε χιονόπτωση αλλά δεν θα καταφέρνει να το στρώνει. Στη Βοιωτία ωστόσο, η χιονόστρωση θα είναι καθολική. Με βάση τα παραπάνω, σε ετοιμότητα παραμένουν οι δυνάμεις σε Μαγνήσια, Φθιώτιδα και Βοιωτία καθώς και τυχόν τμήματα της Πελοποννήσου.

Για την Αττική, καθώς δεν αναμένεται να το στρώσει στα πεδινά, μπορούμε να δώσουμε ένα παράθυρο άρσης της επιφυλακής, καθώς στρωμένο χιόνι θα παρατηρείται από τα 300 – 400 μέτρα και πάνω.

ΔΙΑΦΕΝΕΤΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι διαφαίνεται σημαντική ένταση της κακοκαιρίας στις παραπάνω αναφερόμενες περιοχές τις επόμενες 2 ημέρες. Ειδικότερα για το Ν. Αττικής, το πότε θα εισβάλει ο καθολικός χιονιάς σε όλο το Νομό, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε εκτεταμένες χιονοστρώσεις και προβλήματα, θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα. Για το υπόλοιπο της ημέρας και έως τις 22:00 το βράδυ, οι ομάδες που απασχολούνται στα πεδινά του Νομού, μπορούν να εκμεταλλευτούν το παράθυρο που ανοίγεται , ώστε να ξεκουραστούν μέχρι νεοτέρας. Αναμένεται να συνεχιστεί η χιονόπτωση κατά περιόδους και μέσα στην Αθήνα, χωρίς όμως προβλήματα.

Για τη νύχτα που έρχεται, θα ενημερωθείτε εκ νέου.

Pin It on Pinterest

Share This