Νέοι αυστηροί κανόνες από την Airbnb: Τέλος τα πάρτι στα διαμερίσματά της

Η Airbnb θέτει νέους αυστηρούς κανόνες για τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματά της λόγω κορονοϊού, καθώς βάζει τέλος στα πάρτι.

Σύμφωνα με το Reuters η γνωστή πλατφόρμα έθεσε την Πέμπτη τους νέους της κανόνες μεταξύ των οποίων απαγορεύονται τα πάρτι και οι εκδηλώσεις σε σπίτια, ενώ θα υπάρχει ανώτατο όριο χωρητικότητας στα 16 άτομα.

Μάλιστα όσοι οικοδεσπότες ή επισκέπτες προσπαθήσουν να παραβιάσουν τους κανόνες, η Airbnb θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες.

«Η καθιέρωση παγκόσμιας απαγόρευσης πάρτι και εκδηλώσεων είναι προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας», δήλωσε η Airbnb σε δήλωση, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση ισχύει για όλες τις μελλοντικές κρατήσεις.

Η Airbnb δήλωσε ότι το 73% των καταχωρήσεών της παγκοσμίως απαγορεύει ήδη πάρτι σύμφωνα με τους κανόνες του σπιτιού τους, ενώ ορισμένοι οικοδεσπότες επιτρέπουν μικρά πάρτι.

Πέρυσι, η Airbnb άρχισε να επιβάλλει πολύ αυστηρότερα όρια, ξεκινώντας από μια παγκόσμια απαγόρευση των «πάρτι» ή καταλόγων που δημιουργούν επίμονη ενόχληση στη γειτονιά.

Η Airbnb έχει επίσης ενημερώσει τις πολιτικές της υπό το πρίσμα της πανδημίας, καταργώντας τόσο το φίλτρο αναζήτησης «φιλικό για εκδηλώσεις» όσο και τους κανόνες «επιτρέπονται πάρτι και εκδηλώσεις».

Η Airbnb που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε τον Ιούλιο ότι οι πελάτες είχαν κάνει κράτηση για περισσότερα από 1 εκατομμύριο νύχτες σε μια μέρα για πρώτη φορά από τις 3 Μαρτίου, εν μέρει καθώς οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ αποφεύγουν τα ξενοδοχεία και προτιμούν να οδηγούν σε τοπικά ενοίκια διακοπών.

Διαβάστε εδώ : Νέο κρούσμα στη Ρόδο