Νέο κανόνι στον τουρισμό -Λουκέτο στο ρωσικό Tour Operator Solvex

Για «περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα πτωχεύσεων… στη ρωσική τουριστική αγορά», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ μετά την πτώχευση του ρωσικού Tour Operator Solvex. Το πρακτορείο interfax μετέδωσε δήλωση της εκπροσώπου τύπου του Rostourism ότι ο tour operator Solvex Tour, στην Αγία Πετρούπολη, ανέστειλε τη λειτουργία του. Σύμφωνα με την ίδια, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 9.000 πελάτες του tour operator, οι περισσότεροι σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην Ελλάδα βρίσκονται πάνω από 3.000 Ρώσοι πελάτες του tour operator. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι πρόκειται για τον Solvex-tour που έχει έδρα στην Αγία Πετρούπολη, καθώς υπάρχει και ο Solvex Travel με έδρα τη Μόσχα, ο οποίος συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

ΣΕΤΕ: Περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης πτώχευσης του ρωσικού Tour Operator Solvex, Αγίας Πετρούπολης, ο ΣΕΤΕ επαναλαμβάνει ότι προτεραιότητα παραμένει η ομαλή εξυπηρέτηση των Ρώσων που διακινήθηκαν από τον Solvex και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, έως ότου αυτοί επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Όπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις, διανύουμε μία περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα πτωχεύσεων στη ρωσική τουριστική αγορά. Οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, πρέπει να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση διασφαλίζοντας την θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού, όπως έπραξαν και στις προηγούμενες αντίστοιχες πτωχεύσεις και η ελληνική Πολιτεία πρέπει να ενισχύσει άμεσα και ουσιαστικά τις εταιρείες που πλήττονται σοβαρά από τις εξελίξεις.

Ευελπιστούμε πως με τη σταδιακή βελτίωση της ρωσοουκρανικής κρίσης, τη σταθεροποίηση της οικονομίας στην περιοχή, το σπάσιμο της «φούσκας» και την αναμενόμενη εξυγίανση και αναδιάρθρωση των δικτύων διάθεσης, σύντομα θα αναφανούν και πάλι οι εξαιρετικές προοπτικές της Ρωσίας, ακόμη και της Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι μεσοπρόθεσμα, οι συγκεκριμένες αγορές παραμένουν από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο τις 2,5 εκατ. αφίξεις έως το 2021.
iefimerida.gr

Pin It on Pinterest