Τούρκοι δουλέμποροι πήγαν να στήσουν νέο… Φαρμακονήσι – Αυτόπτης μάρτυρας το ΠΝ

Επανάληψη της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι επιχείρησαν να στήσουν τη νύχτα Τούρκοι δουλέμποροι προκειμένου να δώσουν τροφή στους ανθέλληνες να κατηγορήσουν τη χώρα πώς «σκοτώνει» στα νερά του Αιγαίου τους λαθρομετανάστες.

Αυτόπτης μάρτυρας του νέου αυτού περιστατικού που έγινε πάλι στο Φαρμακονήσι, με Τούρκους δουλέμπορους να σκίζουν τη φουσκωτή λέμβο στην οποία είχαν επιβιβάσει 25 λαθρομετανάστες και να τους εγκαταλείπουν έγινε το πλήρωμα της κανονιοφόρου «Νικηφόρος», το οποίο και τελικώς του διέσωσε.

Στις 3:45 τα ξημερώματα, το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούσε στην περιοχή εντοπίζει δύο μικρά σκάφη να επιχειρούν να περάσουν από τις τουρκικές ακτές στο Φαρμακονήσι.

Προσεγγίζει αμέσως το σημείο και διαπιστώνει πώς οι Τούρκοι δουλέμποροι κάνουν αυτό που έκαναν και τον Ιανουάριο, αλλά και αυτό που κάνουν συστηματικά και γνωρίζουν πολύ καλά το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό.

Αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε η Ελλάδα και το Λιμενικό Σώμα τον Ιανουάριο με τους 12 νεκρούς λαθρομετανάστες και τώρα μας ζητούν και τα ρέστα κάτι δήθεν ανθρωπιστικές οργανώσεις.  

Τι έκαναν; Έσκισαν τη φουσκωτή βάρκα οι Τούρκοι δουλέμποροι και αφήνουν τους λαθρομετανάστες στο πέλαγος να τους σώσουν οι Έλληνες. Οι ίδιοι, με το δεύτερο σκάφους που τους συνόδευε επέστρεψαν στην Τουρκία.

Το πλήρωμα της κανονιοφόρου «Νικηφόρος» κατέβασε αμέσως σκάφη που διαθέτει και περισυνέλλεξε στους 25 λαθρομετανάστες παραδίδοντας τους στου Λιμενικό Σώμα που έσπευσε λίγο αργότερα.

Αυτή είναι η κατάσταση που επιχειρούν να δημιουργήσουν κάποιοι στο Αιγαίο, με πρώτους τους Τούρκους που αμφισβητήσουν και με τον τρόπο αυτό το καθεστώς έρευνας και διάσωσης. Και ανεχόμαστε κάποιους στο εσωτερικό της χώρας να καταγγέλλουν το Λιμενικό Σώμα για τις τραγωδίες που προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

Όπως έκαναν τον περασμένο Ιανουάριο, μέχρι να αποδειχθεί από την ανάσυρση της λέμβου πώς είχε τρυπηθεί από τους Τούρκους δουλέμπορους και αυτή ήταν η αιτία των πνιγμών για 12 από τους επιβαίνοντες λαθρομετανάστες.

Αυτή τη φορά αποφεύχθη μία νέα τραγωδία χάρη στην άμεση παρέμβαση του Πολεμικού Ναυτικού. Το πλήρωμα αντέδρασε άμεσα και έδωσε τους λαθρομετανάστες. Απέδειξε το ένδοξο Ναυτικό πώς βρίσκεται παντού. Από τη Λιβύη, διασώζοντας Έλληνες και ξένους και σε όλο το Αιγαίο, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This