Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας αύριο από τις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν αύριο, Πέμπτη 24 Μαρτίου, ένα νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος Ρώσων πολιτικών και ολιγαρχών, ανακοίνωσε σήμερα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου .

Ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται καθ’ οδόν για τις Βρυξέλλες για τις Συνόδους Κορυφής του ΝΑΤΟ, της G7 και της ΕΕ, ο Τζέικ Σάλιβαν σημείωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι και οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών αναμένεται να συμφωνήσουν να σε μία «πρωτοβουλία» που θα διασφαλίζει ότι η Μόσχα δεν θα μπορέσει να παρακάμψει τα μέτρα και τους περιορισμούς που της έχουν ήδη επιβληθεί, σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και AFP.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Μπάιντεν θα παραστεί στην έκτακτη σύνοδο των χωρών μελών του ΝΑΤΟ όπου θα «επαναλάβει την άκαμπτη δέσμευση» των ΗΠΑ στους συμμάχους τους, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Όσο θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει επίσης στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενώ θα συναντηθεί και με τους ηγέτες της G7.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία του Αμερικανού προέδρου θα ξεκινήσει με τη συνάντηση που θα έχει αύριο με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στη σύνοδο της Συμμαχίας θα συζητηθεί η ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της αλλά και το πώς θα διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να συνεχίσει να αμύνεται.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This