Νέα μέτρα ασφαλείας εισάγει το Facebook

Στην ενίσχυση της ασφάλειας των λογαριασμών των χρηστών του Facebook προχώρησε η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση θα αποστέλλει ενημερώσεις σχετικά με επιθέσεις που πιθανόν προέρχονται από άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα, το Facebook θα ειδοποιεί τους χρήστες εάν υπάρχει η υποψία ότι έχουν πέσει θύματα «επίθεσης», την οποία έχει εξαπολύσει κάποια χώρα. Η Κίνα και η Ρωσία έχουν συχνά κατηγορηθεί για τέτοιου είδους επιθέσεις και το Facebook θα προειδοποιεί πλέον τα πιθανά θύματα κάθε φορά που υπάρχουν οποιεσδήποτε ενδείξεις για κάτι τέτοιο.

«Η ασφάλεια των λογαριασμών των χρηστών αποτελεί για το Facebook ζήτημα υψίστης σημασίας και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε σε συνεχή επιφυλακή για οποιαδήποτε πιθανή κακόβουλη δραστηριότητα και προσφέρει επιλογές για την ασφάλεια των λογαριασμών σας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθύνων σύμβουλος ασφαλείας του Facebook ‘Αλεξ Στάμος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Inquirer.

«Από σήμερα, θα σας ενημερώνουμε εάν πιστεύουμε ότι ο λογαριασμός σας έχει γίνει στόχος ή παραβιαστεί από κάποιον εισβολέα, ύποπτο ότι εργάζεται για λογαριασμό κάποιου έθνους. Κι ενώ πάντα λαμβάνουμε μέτρα για την ασφάλεια των λογαριασμών που θεωρούμε ότι έχουν παραβιαστεί, αποφασίσαμε να απευθύνουμε αυτή την επιπρόσθετη προειδοποίηση, εάν υπάρχουν έντονες υποψίες ότι μία επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μετά από εντολή κάποιας κυβέρνησης», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή την κίνηση επειδή αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι συνήθως πιο εξελιγμένες και επικίνδυνες από άλλες και συνιστούμε στα θύματα να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να είναι ασφαλείς οι προσωπικοί τους διαδικτυακοί λογαριασμοί.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτή η προειδοποίηση δεν σχετίζεται σε οποιοδήποτε επίπεδο με κάποια παραβίαση στην πλατφόρμα ή το σύστημα του Facebook αλλά με το γεγονός ότι εάν έχει παραβιαστεί κάποιος λογαριασμός καθ’ αυτόν τον τρόπο τότε είναι πολύ πιθανό ο υπολογιστής ή η φορητή συσκευή να έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό. Οι χρήστες που ενδέχεται να λάβουν ένα τέτοιου είδους μήνυμα από το Facebook θα πρέπει να φροντίσουν για την αποκατάσταση του συστήματός τους», κατέληξε ο Στάμος.

Pin It on Pinterest