Μια νέα κλινική ημερήσιας νοσηλείας λειτουργεί πλέον στη Ρόδο !


Με μεγάλη μας χαρά βρεθήκαμε  στο Οφθαλμοχειρουργικό Ρόδου , που πλέον με βάση τη νέα νομοθεσία του Υπουργείου Υγείας, αναβαθμίστηκε σε Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, ακολουθώντας όλες τις τελευταίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της οφθαλμολογικής επιστήμης. Το οφθαλμοχειρουργικό Ρόδου, πλέον βρίσκεται στις 11 συνολικά κλινικές ημερήσιας νοσηλείας στην Ελλάδα, δίνοντας μια σημαντική υπεροχή στον τόπο μας σε θέματα υγείας.

Εκεί είχαμε την τιμή να μιλήσουμε με τον χειρούργο – οφθαλμίατρο Δρ. Στάθη Κοκιαντώνη ,M.D, έναν από τους τέσσερις γιατρούς του οφθαλμολοχειρουργικού κέντρου Ρόδου που συνεργάζεται μαζί με τον κ.11259014_10206686203493190_906648514_n Μανώλακα Γιάννη, M.D , τον κ. Κανελλάκη Μαρτίνο ,M.D και τον κ. Νομικάριο Δημήτρη ,M.D. Ο Δρ. Κοκιαντώνης μας μίλησε για τις νέες προδιαγραφές που τηρήθηκαν ώστε να υπάρχει χειρουργική αίθουσα, τηρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις αποστείρωσης, φιλτραρισμένου αέρα με θετική πίεση. Επιπλέον τηρήθηκαν όλες οι  σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας στον ανακαινισμένο χώρο και υπάρχει πρόσβαση για άτομα με αναπηρία.  Ο χώρος έχει επιθεωρηθεί από ειδική επιτροπή και τεχνικούς μηχανημάτων από την Αθήνα και λειτουργεί εδώ και ένα μήνα περίπου στο νησί μας εξυπηρετώντας πολίτες από τη Ρόδο αλλά και τα Δωδεκάνησα.

Η νέα κλινική ημερήσιας νοσηλείας στο νησί μας, έχει δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να παραμένουν στη Ρόδο για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, προληπτικές, διάγνωσης αλλά και για την θεραπεία κάθε οφθαλμολογικής πάθησης. Το ποσοστό επιτυχίας σε διαγνώσεις παθήσεων και αποκατάστασης αυτών είναι 100%, μετά ελαχίστων και σπάνιων εξαιρέσεων στις οποίες ο ασθενής πρέπει να μεταβή εξ΄αρχής στην Αθήνα. Αποκλείονται μόνο επεμβάσεις ολικής αναισθησίας όπως η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Επιτρέπονται και πραγματοποιούνται όλες οι επεμβάσεις με τοπική αναισθησία όπως επέμβαση καταρράκτη, γλαυκώματος, πτερυγίου, αποκαταστατικής βλεφαροπλαστικής  και άλλες, στις οποίες η αναισθησία συνήθως γίνεται με σταγόνες.

page

Οι 8 πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διαθέτουν τον πιο σύγχρονο ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό αποκατάστασης των παθήσεων οφθαλμολογικού τύπου. Χρησιμοποιούνται όλα τα σύγχρονα laser, το  YAG και το Argon Laser για διάφορες παθήσεις. Επιπλέον υπάρχουν ηλεκτρονικά διαθλασίμετρα, σχισμοειδείς λυχνίες, φορόπτερα, smart chart, τονόμετρα, ηλεκτρονική παχυμετρία κερατοειδούς, αυτόματα ηλεκτρονικά φακόμετρα, τοπογραφία κερατοειδούς,  οπτική τομογραφία συνοχής OCT, ψηφιακή Φλουοραγγειογραφία, ηλεκτρονική πεδιομετρία, υπερηχογραφία, ψηφιακή κάμερα βυθού, φακοθρυψία, κρυοπηξία, μικροσκόπιο Zeiss, μικροσκόπιο Takagi, ηλεκτρική καυτηρίαση  βλεφαρίδων, παντοσκόπιο ελέγχου φακών επαφής, ρεντινόμετρο, εξοφθαλμόμετρο, contrast sensitivity , hess screen.

page

Η προσφορά της οφθαλμολογικής κλινικής στην κοινωνίας της Ρόδου έχει μακρά πορεία και είναι μεγάλη. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια εξυπηρετούσε τα περιστατικά του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και του Στρατού , έως ότου τοποθετήθηκε οφθαλμίατρος. Πραγματοποιούσαν τους οφθαλμολογικούς  ελέγχους μαθητών στα σχολεία, όταν αυτή η εξέταση ήταν υποχρεωτική. Οι γιατροί συμμετέχουν σε εθελοντικές επισκέψεις στα νησιά και είναι πάντα παρών σε ό,τι αφορά το λειτούργημα τους στην κοινωνία της Ρόδου.

Πλέον με την νέα κλινική ημερήσιας νοσηλείας, τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Η πρόσβαση είναι αμεσότερη, ο χώρος αναμονής του χειρουργείου μηδενικός, οι δαπάνες λιγότερες και οι επιπλοκές σπανιότατες. Ωστόσο η νέα χειρουργική μονάδα τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστούν τυχόν επιπλοκές που δεν έχουν συμβεί ποτέ μέχρι τώρα. 

Η μακροχρόνια εμπειρία των τεσσάρων οφθαλμιάτρων του οφθαλμοχειρουργικού Ρόδου και η εξειδίκευση τους στο χειρουργικό τομέα, είναι η εγγύηση κάθε σας απόφασης σε μια σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού  που έχει δημιουργηθεί  ανάμεσα στην κλινική και τους πολίτες των νησιών μας από το 1998 μέχρι σήμερα πάντα στο επίκεντρο των ιατρικών εξελίξεων.

11220988_10206686196173007_745549690_o

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια