Δύο νέα «κανόνια» έσκασαν στην τουριστική αγορά…

Μια ακόμη «μαύρη σελίδα» με παρενεργειες στον ελληνικο τουρισμο,… γραφεται με τα δυο νεα λουκετα ταξιδιωτικών γραφείων που διακινούν τουρίστες στη χώρα μας. Τα νέα… κανόνια, αφορουν το γραφείο Rubicon και το News Travel.

To ταξιδιωτικό γραφείο Rubicon δήλωσε ότι αναστέλλει τις δραστηριότητες τους και αδυναμία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Οι αρνητικές εξελίξεις υπενθυμίζεται οτι ειχαν ταρακουνησει την τοπική τουριστική αγορά τη χρονια που περασε, ωστόσο δεν την σόκαραν. Και αυτό διότι οι τουριστικοί επιχειρηματίες ήταν και είναι προετοιμασμένοι σε τέτοιου είδους «χτυπήματα».

Ούτως ή άλλως, αποκόμισαν μια σχετική εμπειρία απ’ τις αντίστοιχες περιπτώσεις δύο ακόμη ταξιδιωτικών πρακτορείων από τη Ρωσία, τα οποία το προηγούμενο διάστημα ανέστειλαν την λειτουργία τους.

Σημαντικό ρόλο τους τελευταίους μήνες στην πτώχευση και νέων ταξιδιωτικών γραφείων παίζει η κάθετη πτώση της τιμής του ρουβλίου έναντι των βασικών νομισμάτων που έχει καταστήσει ακριβά τα ταξίδια των Ρώσων στο εξωτερικό.

Το News Travel

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ώρες, όπως αποκαλύπτει το tourismlobby και το tornosnews.gr, πτώχευσε έναςαπό τους μεγαλύτερους και πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους (προ κρίσης) tour operators της χώρας, το News Travel, το οποίο διακινούσε αρκετές δεκάδες χιλιάδες πελάτες σε πάνω από 30 προορισμούς εξωτερικού και φυσικά με πολύ μεγάλη κίνηση και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, από όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ουκρανίας.

Στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το tourismlobby, το News Travel συνεργαζόταν με αρκετά ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Χαλκιδική και Κέρκυρα.

creteplus.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This