Νεα διάρρηξη στην ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ μετά τη διακοπή ρεύματος- Κλοπή υλικού τεράστιας αξίας

Μετά την διακοπή ρεύματος από την ΔΕΗ, νέα διάρρηξη, κλοπή και καταστροφή υλικού τεράστιας αξίας, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ρόδου.

Ανακοίνωση

Σήμερα Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, διαπιστώσαμε, μετά από έλεγχο που κάναμε στις εγκαταστάσεις του σταθμού, την διάρρηξη,  κλοπή και την πλήρη καταστροφή του τεχνικού εξοπλισμού, που βρισκόταν στον οικίσκο προσαρμογής της κεραίας εκπομπής  του πομπού μεσαίων κυμάτων, του σταθμού της Ρόδου. Οι διαρρήκτες παραβίασαν τις πόρτες του οικίσκου και αφαίρεσαν ό,τι χάλκινο υπήρχε μέσα και περιμετρικά, σε οποιαδήποτε μορφή όπως χάλκινα πηνία, την χάλκινη εσωτερική θωράκιση, καλώδια και εργαλεία. Κατέστρεψαν και έσπασαν ό,τι δεν τους ήταν χρήσιμο. Όλο το υλικό που αφαιρέθηκε και καταστράφηκε ήταν υψηλής τεχνολογίας και τεράστιου οικονομικού κόστους καθιστώντας αδύνατη πλέον, την εκπομπή στα μεσαία κύματα.

Ενημερώθηκε η Ασφάλεια Ρόδου.

Το είπαμε και δεν άργησε να γίνει… Μετά από την εντολή της απερχόμενης κυβέρνησης και της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, για διακοπή της παροχής ρεύματος από την ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις του σταθμού, την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη, όλα τα συστήματα ασφαλείας και ο περιμετρικός φωτισμός ασφαλείας του σταθμού τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα όλη η εγκατάσταση του σταθμού να βρίσκεται έκθετη στις ορέξεις οποιουδήποτε θέλει να κλέψει και να καταστρέψει.

Εμείς, οι απολυμένοι εργαζόμενοι του Ρ/Σ Ρόδου, 18 μήνες τώρα, διαφυλάτταμε και συντηρούσαμε τις εγκαταστάσεις, πράγμα που θα συνεχίσουμε να κάνουμε, σε αντίθεση με την πλήρη αδιαφορία της απερχόμενης  κυβέρνησης, όλο αυτό το διάστημα.

Καθιστούμε υπευθύνους για όλη αυτή την κατάσταση, όλους αυτούς που πρωτοστάτησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ και την διακοπή του ρεύματος στον Ρ/Σ Ρόδου. Σύντομα θα βρεθούν υπόλογοι για τις πράξεις τους.

 

Ρόδος 30/12/2014

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι στον Ρ/Σ Ρόδου

Pin It on Pinterest