Η νέα «Ατλαντίδα» που ανακαλύφθηκε σε λίμνη της Κίνας!

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της «πόλης των λεόντων» που χτίστηκε πριν 1.300 χρόνια

Η κατάρρευση ενός φράγματος αποκάλυψε μια νέα «Ατλαντίδα» στην Κίνα, φέρνοντας στην επιφάνεια μια αρχαία πόλη που είχε καλυφθεί από τα νερά εδώ και μισό αιώνα.

Η πόλη Shi Cheng που ονομάζεται και «πόλη των λεόντων» από τα ομώνυμα βουνά που την περικυκλώνουν, δημιουργήθηκε περίπου 1300 χρόνια πριν και πλέον πρόκειται να γίνει ο παράδεισος των δυτών!

Στην Κίνα όλα είναι μπίζνες, οπότε η βυθισμένη πολιτεία θα γίνει πλέον διεθνής τουριστικός προορισμός και ένας τρόπος να κερδίσει λεφτά το κράτος, αφού θα πραγματοποιούνται καταδύσεις μέχρι και 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης.

Η κινεζική «Ατλαντίδα» βρίσκεται σε βάθος από 26 μέχρι και 40 μέτρα, και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, χτίστηκε μεταξύ του 25 και του 200 μ.Χ.

Η πόλη που ήταν κατοικούνταν για περισσότερα από 1300 χρόνια, στην ακμή της είχε 290 χιλιάδες κατοίκους και «χάθηκε» κάτω από τα νερά, το 1959 όταν και δημιουργήθηκε ο ηδροηλεκτρικός σταθμός στο ποτάμι Xin’an.

Ο αρχαιολογικός χώρος που έχει μέγεθος όσο 62 γήπεδα ποδοσφαίρου, έμεινε για 53 χρόνια κάτω από τα νερά της τεχνητής λίμνης, με τις κορυφές των βουνών να έχουν γίνει 81 νησάκια.

Το αποτέλεσμα αυτής της εκπληκτικής υποβρύχιας πόλης μοιάζει με το πλατό ταινίας και οι έξι κύριοι δρόμοι της, είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους τουρίστες, ενώ από τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φαίνεται πως τα σπίτια όπως και οι ναοί της πόλης έχουν μείνει άθικτα…

πηγή: Newsbeast.gr

Pin It on Pinterest