Το 25% των Αμερικανών δεν ξέρει ότι Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο

Κι όμως, το 25% Αμερικανών αγνοεί ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο, ενώ πάνω από τους μισούς δεν ξέρουν τίποτα για τη Θεωρία της Εξέλιξης.

Συγκεκριμένα, εύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε σε δείγμα 2.200 ανθρώπων , το 74% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ξέρει ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και το 52% αγνοεί ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει κοινό πρόγονο με τον πίθηκο..

Στις 9 ερωτήσεις που αφορούσαν βασικές γνώσεις βιολογίας και φυσικής, οι ερωτηθέντες πέτυχαν κατά μέσο όρο 6,5 σωστές απαντήσεις. Παρά τα μέτρια αποτελέσματα όσον αφορά τις επιστημονικές γνώσεις τους, 9 στους 10 είπαν ότι ενδιαφέρονται πολύ ή αρκετά για τις νέες ιατρικές ανακαλύψεις.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται πάντως σε σχετικά καλή θέση όσον αφορά την «ανεπίσημη επιστημονική εκπαίδευση»: 6 στους 10 Αμερικανούς έχουν επισκεφθεί ένα ζωολογικό κήπο, ένα ενυδρείο, ένα μουσείο φυσικής ιστορίας ή επιστημών και τεχνολογίας.

Επιπλέον, το 90% είπε ότι πιστεύει πως τα οφέλη της επιστημονικής έρευνας υπερισχύουν κάθε πιθανού κινδύνου και ότι οι επιστήμονες «βοηθούν στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων» και «εργάζονται για το καλό της ανθρωπότητας».

Η έρευνα αυτή γίνεται κάθε δύο χρόνια και τα αποτελέσματά της περιλαμβάνονται στην έκθεση για τις επιστήμες που παρουσιάζει το Εθνικό Συμβούλιο Επιστημών στον πρόεδρο των ΗΠΑ και το Κογκρέσο.

Πηγή : sigmalive.gr

Pin It on Pinterest