Ζητά την παραίτηση του Γιώργου Υψηλάντη απο την ηγεσία της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου σε συνεδρίασή της τη Δευτέρα 22/9/14 ασχολήθηκε μεταξύ άλλων, με το ζήτημα του ορισμού του Υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Υψηλάντη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενεργειακής ΑΕ, η οποία ανήκει στην Περιφέρεια.
Ο ορισμός έγινε με πρόταση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως ένας εκ των εκπροσώπων της στο ΔΣ της εταιρίας. Από τη φύση της η θέση αυτή, αποτελεί πολιτική επιλογή και κατά τεκμήριο ανατίθεται σε ανθρώπους που συμφωνούν και υλοποιούν την πολιτική της περιφερειακής αρχής και της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα σε μια εταιρία που θα ασχοληθεί με ζητήματα ενέργειας, διαχείρισης υδάτινων πόρων κλπ, τα οποία αποτελούν ζητήματα αιχμής για τον τόπο με διαφορετικές αντιλήψεις ως προς την εκμετάλλευσή τους. Ήδη σε αυτά τα ζητήματα ο γνωστός σε όλους Φούχτελ με τις επισκέψεις του στην περιοχή έχει εκδηλώσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων σε όφελος πολυεθνικών συμφερόντων.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Υψηλάντης θα καταλάβει τη θέση του Δ/ντος Συμβούλου, η οποία είναι εξέχουσα πολιτική θέση που αναλαμβάνει το ρόλο της υλοποίησης του σχεδιασμού της περιφερειακής αρχής στα ζητήματα αυτά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές για την Περιφέρεια στήριξε την παράταξη «Νησιωτική Ανατροπή» η οποία βρέθηκε πολιτικά απέναντι στην παράταξη του Γ. Χατζημάρκου.
Η ΝΕ εκτίμησε ότι η αποδοχή από πλευράς του Γ. Υψηλάντη του ορισμού στο ΔΣ της Ενεργειακής ΑΕ είναι πολιτική επιλογή, η οποία τον εκθέτει απέναντι στον πολιτικό χώρο που τον στήριξε και στο Ροδιακό λαό. Η ιστορική διαδρομή της Αριστεράς, το ήθος, οι αξίες και η προοπτική της δε συνάδουν με τέτοιες πρακτικές.
Το σημαντικό  για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανατροπή  των αντιλαϊκών πολιτικών και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, και όχι  ο παραγοντισμός και οι προσωπικές στρατηγικές.
Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου αποφάσισε να άρει την στήριξη της στο πρόσωπο του Γιώργου Υψηλάντη, και τον καλεί να παραιτηθεί από την ηγεσία της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Pin It on Pinterest