“Βαφτίζει” νατοϊκές πτήσεις τις προκλήσεις στο Αιγαίο η Τουρκία για να “εκθέσει” την Ελλάδα

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί  η Τουρκία- κατά πάσα πιθανότητα εν αγνοία του –  για να δημιουργήσει κλίμα σε βάρος της Ελλάδας τόσο στην διεθνή κοινή γνώμη όσο και  μέσα στις Συμμαχικές δομές. Κι αυτό εκμεταλλεύομενη τις γραφειοκρατικές αδράνειες και τις αγκυλώσεις ενός  τεράστιου πολιτικο -στρατιωτικού Οργανισμού, όπως είναι η Ατλαντική Συμμαχία .

Έτσι ο  επιτήδειος …ταραχοποιός της περιοχής μας, στο πλαίσιο του προπαγανδιστικού σχεδιασμού να δημιουργήσει για την Ελλάδα αρνητικές εικόνες και συνειρμούς στους Επιτελείς του ΝΑΤΟ αλλά και γενικότερα,  την εμφανίζει μέσα και από επίσημα κείμενα  να εγκλωβίζει στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαιου αεροσκάφη που δήθεν εκτελουν επιχειρησιακή εκπαιδευτική  πτήση του ΝΑΤΟ! Αυτό βέβαια είναι ψευδές, παρόλο που η Αθήνα έχει την αρμοδιότητα αεροπορικής αστυνόμευσης και ελέγχου κατά παντός αγνώστου ίχνους στο FIR Aθήνας. 
 
Η  συγκεκριμένη  απόπειρα έγινε με επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας και με δημοσιογραφικό κείμενο στο επίσημο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας, το ΤRT.Συγκεκριμένα  με αφορμή την αναγνώριση -αναχαίτιση από ελληνικά μαχητικά επιφυλακής  F-16, τεσσάρων (4)  τουρκικών αεροσκαφών F-4E/2020 που είχαν μπει στο FIR Aθήνας χωρίς σχέδιο πτήσης στις 5 Μαΐου, το Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωση την επομένη  με την οποία διαμαρτύρεται με …κροκοδείλια δάκρυα ότι τα ελληνικά μαχητικά …παρενόχλησαν τα F-4E. Eπί λέξει ανέφεραν στην ανακοίνωση ότι τα  F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, παρενόχλησαν και εγκλώβισαν με τα ραντάρ τους για 11 λεπτά τέσσερα αεροσκάφη F-4E/2020 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που – προσέξτε – εκτελούσαν πτήση ”Nexus Ace”  στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου. 


Το ψέμα είναι εδώ:
 H πτήση” ”Νexus Ace” ήταν μια εκπαιδευτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ που εκτελείτο όταν υπήρχε το ΝΑΤΟικό Αεροπορικό Στρατηγείο της Σμύρνης (και τα CAOC) και από εκεί δινόταν η εντολή για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής πτήσης από τουρκικά μεν αεροσκάφη, αλλά με επίσημο μανδύα του ΝΑΤΟ. 
Τώρα – εδώ και καιρό δηλαδή – που δεν υφίσταται Αεροπορικό Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Σμύρνη, οι Τουρκοι στήνουν τέτοιες πτήσεις – με τα ίδια χαρακτηριστικά (σκέλη) – είναι όμως αμιγώς εθνικές. Δεν έχουν σχέση με το ΝΑΤΟ! Όμως η Τουρκία φαίνεται ότι επιχειρεί να εμπλέξει την Συμμαχία στις επιδιώξεις της και στην ανακοίνωση ονοματίζει την πτήση με το ΝΑΤΟικό όνομα:  ”Nexus Ace””! Άρα ο ”βιαστικός” αναγνώστης αλλά και ο επιβαρυμένος με πολλά στο κεφάλι του ΝΑΤΟικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, στην Νάπολη , στο Ραμσταιν κλπ. μένει με την εντύπωση που προαναφέραμε!


Mάλιστα για να μην υπάρχει κανένας που θα δει την ”πληροφορία” μέσα από την ανακοίνωση και δεν καταλάβει ότι η Ελλάδα, ως ”κακό παιδί”, παρενοχλεί και εγκλωβίζει αεροσκάφη  που είναι σε ΝΑΤΟική δραστηριότητα, η Αγκυρα χρησιμοποιεί και την κρατική τηλεόραση να κάνει πιο εύπεπτο το μήνυμα : Σε ”ρεπορτάζ ” της λοιπόν την ίδια ημέρα η κρατική τηλεόραση TRT ανέφερε  ότι η Ελλάδα – και η Συρία βεβαίως, βεβαίως -παρενοχλούν και εγκλωβίζουν τα τουρκικά αεροσκάφη- εξισώνοντας το ”λοκάρισμα” των συριακών αντιαεροπορικών συστημάτων SAM , με το ραντάρ ανίχνευσης του μαχητικού! Για την Ελλάδα δε επειδή το ”Nexus Ace” ίσως δεν έλεγε τίποτα στον ακροατή -θεατή, το έκανε πιο λιανά και  αναφέρθηκε σε παρενόχληση και εγκλωβισμό τουρκικών αεροσκαφών  που εκτελούσαν πτήση στο διεθνές εναέριο χώρο στο Αιγαίο, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών πτήσεων του ΝΑΤΟ (http://www.onalert.gr/stories/i-tourkia-diamartaryretai-gia-paraviaseis)…
Τόσο ανεξάρτητες όσο -πολύ περισσότερο – συνδυαζόμενες  οι δυο   ψευδο-”πληροφορίες ”   το μήνυμα που περνούσε ήταν ότι η πτήση  ”Nexus Ace” είναι του ΝΑΤΟ! Ενώ ήταν καθαρά εθνική της Τουρκίας – έτσι κι αλλιώς παράνομη!
Εδώ πρέπει να πούμε ότι στο κόλπο με το πλασάρισμα της πτήσης ως δήθεν ΝΑΤΟικής δεν έπαιξε η αγγλόγλωσση Χουριέτ αλλά μόνο η κρατικη τηλεόραση TRT. Κάτι που  δείχνει ότι η διαρροή επιλέχθηκε που θα γίνει…Η Χουριέτ έγραψε γενικώς για εκπαιδευτική πτήση τουρκικών αεροσκαφών…

”Λοκάρισμα” και από την Συρία…

Στο ίδιο ενημερωτικό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου δεν θα μπορούσε να λείπει, όπως προαναφεραμε, η Συρία. Άλλωστε νωπές είναι ακόμα οι αποκαλύψεις  για τις εντολές Ερντογάν και υπουργών του για στήσιμο προβοκάτσιας για επίθεση στην Δαμασκό: Έτσι ανέφερε ότι  τουρκικά αεροσκάφη τα οποία εκτελούσαν πτήση περιπολίας στη μεθόριο Τουρκίας-Συρίας παρενοχλήθηκαν από τα αντιαεροπορικά συστήματα που έχουν εγκατασταθεί στη Συρία για 2 λεπτά 20 δευτερόλεπτα, τα οποία κλείδωσαν στα ραντάρ τους τα τουρκικά αεροσκάφη.

πηγή: onalert.gr

Pin It on Pinterest