Μυστήριο με 4 επιβάτες που κατέρρευσαν σε πτήση για τη Ρόδο

Το περιστατικό συνέβη σε πτήση στην Corendon Airlines Europe σε ένα Boeing 737-800 (εγγραφή 9H-TJE) που ταξίδευε ως πτήση XR1050 από την Κολωνία (CGN) στη Ρόδο (RHO). Η Corendon είναι μια αεροπορική εταιρεία τσάρτερ με έδρα τη Μάλτα.

Σύμφωνα με Aviation Herald το πρόβλημα ξεκίνησε μετά την ευθυγράμμιση της πτήσης. Μια γυναίκα βγήκε από το μπάνιο και μετά έπεσε. Ήταν «εντελώς χλωμή, λιποθυμική και έτρεμε από την κορυφή ως τα νύχια». Λίγες στιγμές αργότερα ένας άνδρας έπεσε κοντά. Μετά άλλο περιστατικό και μετά άλλο.

Ένας γιατρός και μια νοσοκόμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος άρχισαν να περιθάλπουν τους ασθενείς. Η γυναίκα ήταν αναίσθητη για 20-30 λεπτά, και μετά την αναδιαμόρφωση του κλιματιστικού της καμπίνας οι ασθενείς συνήλθαν γρήγορα.

Το αεροσκάφος συνέχισε προς τη Ρόδο και προσγειώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα και στη συνέχεια επέστρεψε πίσω σε λιγότερο από 90.

Η Aviation Herald αναφέρει περαιτέρω ότι οι επιβάτες παρατήρησαν μια έντονη μυρωδιά καυσαερίων κατά την επιβίβαση. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν το αεροσκάφος δεν είναι συνδεδεμένο σε μια βοηθητική μονάδα ισχύος (APU) στην πύλη.

Η Corendon Airlines εξέδωσε μια πολύ αμυντική δήλωση υποβαθμίζοντας αυτή την πιθανότητα:

«Μόνο τέσσερις επιβάτες αισθάνθηκαν αδιαθεσία. Το πλήρωμα θαλάμου επιβατών έλαβε αμέσως τις απαραίτητες ενέργειες για αυτούς τους 4 επιβάτες σε συμμόρφωση με τη διαδικασία πρώτων βοηθειών καμπίνας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Στο αεροπλάνο επέβαιναν γιατρός και νοσοκόμα και έκαναν αμέσως ιατρική παρέμβαση για να αισθανθούν καλά οι επιβάτες με αδιαθεσία αλλά δεν βρήκαν σοβαρά συμπτώματα. Ο γιατρός δεν συνέστησε την εκτροπή του αεροσκάφους σε άλλο αεροδρόμιο και δεν χρησιμοποίησε το ιατρικό κιτ του αεροσκάφους που τους παρασχέθηκε κατά τη διάρκεια της βοήθειάς τους.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι μετά τη σχετική εκδήλωση Τα αρχεία συντήρησης, οι καταγεγραμμένες παράμετροι της συγκεκριμένης πτήσης μέσω FDM (παρακολούθηση δεδομένων πτήσης) και οι αναφορές πληρώματος κ.λπ. έχουν αναλυθεί από τα τμήματα συντήρησης και ασφάλειας και δεν βρέθηκαν μη φυσιολογικές παράμετροι που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το συμβάν. Στην πτήση επιστροφής του ίδιου αεροσκάφους από τη Ρόδο στην Κολωνία (CXI-1051) με 184 επιβάτες, δεν έχει ληφθεί τέτοιο παράπονο».

Πηγή: https://avherald.com/

Pin It on Pinterest

Share This