Ο Πανορμίτης Μοσκιού καυτηριάζει τα κακώς κείμενα στη διαχείριση έργων και προμηθειών του Δήμου Σύμης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύμης Πανορμίτης Μοσκιού, καυτηρίασε τα κακώς κείμενα της απερχόμενης δημοτικής αρχής στο θέμα της διαχείρισης έργων και προμηθειών του Δήμου Σύμης. Με τρία πλήρη και εμπεριστατωμένα άρθρα στην ιστοσελίδα του συνδυασμού (www.panormitis.com) στηλιτεύονται οι ενέργειες του απερχόμενου Δημάρχου στο έργο ΧΥΤΑ, στην προμήθεια πλωτών προβλητών και του γηπέδου στο Πέδι.

Στο έργο ΧΥΤΑ, αποδεικνύεται η ανικανότητα της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί ένα έργο πνοής, με προϋπολογισμό 2.827.601,53 ευρώ, με αποτέλεσμα ένα άθλιο θέαμα εγκατάστασης, που είναι ίσως και ο λόγος για τον οποίο δεν προβάλλεται το έργο από τον νυν δήμαρχο. Με κίνδυνο υποβάθμισης του περιβάλλοντος και απαξίωσης μίας σοβαρής υποδομής από πόρους του ΕΣΠΑ, ο Πανορμίτης Μοσκιού ως νέος Δήμαρχος, δεσμεύεται να τηρεί η εγκατάσταση τους περιβαλλοντικούς όρους, να διατεθεί προσωπικό και πόροι για την επαναφορά της σε κατάσταση άριστης λειτουργίας ώστε να πάψει να δυσφημείται το νησί μας.

Η προμήθεια πλωτών προβλητών κόστισε στο Δήμο 40.020 ευρώ. Είναι μία επένδυση που έχει εγκαταλειφτεί στη στεριά, καθώς ο Δήμος δεν μερίμνησε ώστε να εξασφαλίσει τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνταν για την εγκατάσταση στη θάλασσα πριν την προμήθειά τους. Η πρόταση του Πανορμίτη Μοσκιού είναι η συζήτηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι η αντιπαλότητα/απομόνωση, ώστε να αξιοποιηθεί η εν λόγω επένδυση, να τηρηθούν οι νόμοι και να αποκατασταθούν οι σχέσεις Δήμου Σύμης και αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών.

Το γήπεδο στο Πέδι, έχει σκοπίμως φωτογραφηθεί από πολύ μακριά, ώστε να μη φαίνονται στη φωτογραφία οι διπλανές σε αυτό εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (με κίνδυνο δημόσιας υγείας) που δεν έχουν αδειοδοτηθεί. Αποδεικνύονται σαφή ψεύδη στο προεκλογικό πρόγραμμα του απερχόμενου Δημάρχου το 2006 και αποδίδονται σοβαρές διαχειριστικές ευθύνες στην απερχόμενη δημοτική αρχή γιατί δεν έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της σε χρήμα (45.845,28 ευρώ) για γη που έχει απαλλοτριωθεί για το έργο (με αποτέλεσμα να εκκρεμεί σήμερα αγωγή κατά του Δήμου), ενώ είχε συναφθεί δάνειο για την κάλυψη αυτών των υποχρεώσεων. Καταγράφεται χρέος πιστοποιημένων εργασιών στον εργολάβο ύψους 325.410,27 ευρώ και υπάρχει δικαστική εμπλοκή για την εξόφλησή τους. Απαιτείται άμεσο νοικοκύρεμα και τακτοποίηση των χρεών του Δήμου.

Η κληρονομιά στη νέα δημοτική αρχή δε θα είναι εύκολη, αλλά: «ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΗ – ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ».

Pin It on Pinterest