Σε Μονόλιθο και Μεσαναγρό ο Γιάννης Μαχαιρίδης

Στο πλευρό των κατοίκων απομακρυσμένων χωριών της Ρόδου, όπως είναι ο Μονόλιθος και ο Μεσαναγρός, βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής του, «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας». Ο κ. Μαχαιρίδης, συμμετέχοντας στη διπλή εορτή του Μονολίθου, απέτισε φόρο τιμής στους ήρωες της Δωδεκανησιακής αντίστασης, ενώ συμμετείχε και στον εορτασμό που διοργανώθηκε και στα δύο χωριά χάρη του Αποστόλου Θωμά.

«Σήμερα τιμάται ο πολιούχος του Μονολίθου Απόστολος Θωμάς, αλλά και οι ήρωες της Δωδεκανησιακής αντίστασης, οι Μονολιθιάτες που πρωτοστάτησαν τη δύσκολη εκείνη περίοδο συμμετέχοντας στο “Λημέρι” των κατασκόπων», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, θυμίζοντας στους παραβρισκόμενους ότι ο πρώην δήμος Αταβύρου σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αποστόλου Θωμά, είχαν διοργανώσει εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας είχε τιμηθεί ο πολιούχος του χωριού και η συμβολή του Μονολίθου στην αντίσταση των Δωδεκανησίων.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής του, επισκέφθηκε στη συνέχεια τον Μεσαναγρό, όπου εορτάζεται η μνήμη του Αποστόλου Θωμά. Κατά την παραμονή του στο πανηγύρι του Αγίου Θωμά, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με δεκάδες κατοίκους, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά, ενώ του ζήτησαν να κάτσει μαζί τους, προκειμένου να δοκιμάσει τα ντόπια παραδοσιακά φαγητά τους.

Το πανηγύρι στον Μεσαναγρό ξεκίνησε με χορευτικά από το συγκρότημα του Μορφωτικού Συλλόγου Ασκληπειού, ενώ προηγήθηκε πεζοπορία, η οποία διοργανώθηκε από το Τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ροδίων.

 

Pin It on Pinterest