Μητέρες στρατιωτών ξεσπούν κατά του Πούτιν: Χρησιμοποίησε τα παιδιά μας ως τροφή για τα κανόνια

Ρωσίδες μητέρες κατηγόρησαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι χρησιμοποίησε τους γιους τους ως «τροφή για τα κανόνια» στην εισβολή του στην Ουκρανία, λέγοντας ότι τους εξαπάτησε. Το περιστατικό, όπως αναφέρει η telegraph.co.uk, σημειώθηκε την ημέρα που η αστυνομία στη Ρωσία συνέλαβε 4.500 αντιπολεμικούς διαδηλωτές.

Στο βίντεο φαίνονται γυναίκες, μητέρες στρατιωτών, να έρχονται σε αντιπαράθεση με περιφερειάρχη περιοχής στη Σιβηρία, με μια από αυτές να λέει «είμαστε όλοι εξαπατημένοι, όλοι εξαπατηθήκαμε. Τους έστειλαν εκεί ως τροφή για κανόνια. Είναι νέοι. Ήταν απροετοίμαστοι».

Ο κυβερνήτης της περιοχής Kuzbass στη Σιβηρία, χαρακτήρισε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία ως «ειδική επιχείρηση» και όχι ως πόλεμο, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις.

«Χρησιμοποιήθηκαν τα παιδιά μας;»

«Πρόκειται για ειδική επιχείρηση και, αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να κάνει σχόλια για την ειδική επιχείρηση», είπε. «Οι στρατιώτες χρησιμοποιήθηκαν…»

«Χρησιμοποιήθηκαν!» τον διέκοψε μια μητέρα. «Δηλαδή χρησιμοποιήθηκαν τα παιδιά μας;».

Δεν είναι σαφές από το βίντεο, παρακάτω, ποιες είναι οι γυναίκες και αν οι γιοι τους έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η βρετανική σελίδα, βίντεο από την Ουκρανία που φέρεται να δείχνει αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες που ανακρίνονται δείχνει ότι οι περισσότεροι ήταν στρατεύσιμοι και δεν είχαν ιδέα ότι τους έστελναν σε πόλεμο πλήρους κλίμακας. Αντίθετα, νόμιζαν ότι πήγαιναν σε άλλη στρατιωτική άσκηση. Φαίνεται επίσης ότι είχαν έλλειψη τροφίμων και εξοπλισμού.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This