“Μήπως τελικά κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ;” – του Γιώργου Παπαπακαλοδούκα

Του Γιώργου Παπακαλοδούκα,

Φιλόλογου,

Μέλος της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ

“Μήπως τελικά  κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ;”

Μήπως στις εκλογές του 2012 έγινε ανατροπή και δεν το πήραμε χαμπάρι; Γιατί έτσι όπως “στήνονται” τα δελτία ειδήσεων με την κριτική να επικεντρώνεται μόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ από δημοσιογράφους, που εμμέσως προσπαθούν να κρατήσουν τα προσχήματα, αλλά και από το ΠΟΤΑΜΙ, το άνευ προηγούμενου κόμμα χωρίς πολιτικό στίγμα,  θα έλεγα ότι έχουμε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πως ο Σαμαράς τους ειναι πολύ αγαστός, κανείς σχεδόν δεν ασκεί κριτική στην κυβέρνηση του ακόμα και  για το ξεπούλημα της ΔΕΗ,  και δη κριτική απέναντι στον Άδωνη Γεωργιάδη, που το θράσος του ξεπερνά τα όρια της πολιτικής “αλητείας”. Παρουσιάζουν  το πρόβλημά μας να είναι οι συνδικαλιστές και ο ΣΥΡΙΖΑ  και όχι το ξεπούλημα με όλες τις συνέπειες. Ενώ η νησιωτική Ελλάδα τους αφήνει παγερά αδιάφορους που θα ανήκουμε στη μεγάλη ΔΕΗ αναγκαστικά, χωρίς δικαίωμα επιλογής μεταξύ μεγάλης και μικρής,  και θα ακριβοπληρώνουμε μόνοι μας το ρεύμα  των παθητικών οικονομικά εργοστασίων παραγωγής ρεύματος με “ντίζελ”. Πολιτική αδιαφορία ή απληστία;

Με όλα αυτά και άλλα πολλά προκύπτει ένα θέμα πολύ σοβαρό, ότι δηλαδή πάσχουμε πέρα απο οικονομικό και από δημοκρατικό έλλειμμα.

Πλέον έχουμε δημοκρατία κατ’ επίφαση: γιατί αν πρέπει κάθε φορά που θέλω να κάνω απεργία να επιστρατεύομαι,  τότε έχουμε χούντα, ή για να το εκλεπτύνω και να το φέρω στα μέτρα τους, “δημοκρατική δικτατορία”. Κακά τα ψέματα. Η σημερινή κυβέρνηση άρχει ως εξής: ετεροκατευθύνουν μέσω των ΜΜΕ και κάνουν όλα οσα θέλουν. Επικαλούνται και τα πορίσματα της δικαστικής εξουσίας, η οποία φάσκει και αντιφάσκει μεταξύ συνταγματικότητας και αντισυνταγματικότητας, περνάνε όσα αντιλαϊκά μέτρα εξυπηρετούν τους στόχους της πολυσυζητημένης “δημοσιονομικής προσαρμογής”. Αν οι στόχοι αυτοί επιβάλλουν  να πουλήσουν και όσια και ιερά, το βαπτίζουν “εθνικό συμφέρον”. Και αν κάποιοι διαμαρτυρηθούν, βάζουν λυτούς και δεμένους να τους κατηγορήσουν οτι βλάπτουν το “κοινό καλό”. Και αν παρ’ όλα αυτά “οι στασιάζοντες” εξακολουθούν να θέλουν να διαταράσσουν την κοινή  τάξη, τους επιστρατεύουν, για να κάνουν αυτό που τους λένε, έτσι όπως τους το λένε, γιατί αλλιώς θα τους απολύσουν, και δη τη σήμερον ημέρα που για να βρεις δουλειά απαιτείται μετανάστευση.

Δημοκρατικές διαδικασίες απο το πρώτο κόμμα που καλείται “New Democracy”. Μήπως εχει δίκιο ο Νάιτζελ Φάρατζ που στη ευρωβουλή είπε κατάμουτρα στο Σαμάρα οτι το κόμμα του θα πρεπει να μετονομαστεί σε “No Democracy”?

Θυμάμαι πολλές απεργίες στο παρελθόν. Κανείς δεν τόλμησε να επιστρατεύσει υπαλλήλους  από τους τότε πρωθυπουργούς. Όπως θυμάμαι και τον κύριο Σαμαρά που το 2011 κατηγορούσε την τότε εξίσου αποτυχημένη κυβέρνηση οτι το μετρό της επιστράτευσης ειναι χουντικό μέτρο. Εθεωρείτο πλήγμα απέναντι στη δημοκρατία. Τώρα όμως έχουν την επιστράτευση στο “τσεπάκι” τους. Δηλαδή άλλο τρόπο δεν έχουν, για να αποτρέψουν την απεργία; Ή εξεύρεση κοινής αποδέκτης διαλεκτικής λύσης δεν υφίσταται; Υποχωρήσεις δεν κάνει αυτή η κυβέρνηση; Αποφασίζομεν και διατάζομεν; Ο,τι πει η κυβέρνηση και όποιος τολμήσει να τα βάλει με δαύτους τους απολύουν ή τους συλλαμβάνουν, αν δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι;

Ας σταματήσουν λοιπόν  οι δημοσιογράφοι στα μεγάλα κανάλια  να κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και ας ασχοληθούν επιτέλους με τη συμπολίτευση, γιατί έχουμε ξεφύγει.

Και επιτέλους βαρέθηκα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που θα έρθει ο Αρμαγεδδών ΣΥΡΙΖΑ να σπείρει τον όλεθρο. Οι καταστροφολογίες και κινδυνολογίες παύλα λασπολογίες κούρασαν τον κόσμο. Οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν αποδειχθεί “μεσίτες”, ανεύθυνοι πολιτικάντες που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και μας έχουν μετατρέψει σε παθητικούς δέκτες μηνυμάτων, ήτοι πρόβατα . Η στροφή προς το ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την πανάκεια από το μαρτύριο της φτωχοποίησης, της εξαθλίωσης, του αυτομαστιγώματος, της εθνικής προδοσίας χωρίς αντίσταση.  Τώρα που καταστρατηγήθηκαν όλα τα εργασιακά  δικαιώματα εν μία νυκτί, που με κόπο οι πατεράδες μας κατέκτησαν, τώρα χρειαζόμαστε την κυβέρνηση που θα μας βγάλει απο το τέλμα και θα βάλει “stop” στο παράλογο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Μακάρι η ΔΕΗ να είναι η ταφόπλακα της σημερινής δοτής κυβέρνησης και η απαρχή ενός νέου ξεκίνηματος που θα μας φέρει εκεί που αξίζουμε ως έθνος πολιτισμένο, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό, παράγοντα των διεθνών εξελίξεων. Τώρα δυστυχώς είμαστε έθνος χωρίς προσωπικότητα, έρμαιο των επίβουλων προθέσεων και διαθέσεων  των κυβερνώντων, που δυστυχώς εξυπηρετούν μη εθνικά συμφέροντα. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο.   Η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία. Θα πρεπει να είμαστε περήφανοι γι αυτό. Η λύση δεν είναι ούτε οι απειλές, ούτε οι απεργίες, ούτε η επιστράτευση, αλλά ο εποικοδομητικός διάλογος που θα διανθίζεται από τις προϋποθέσεις που οφείλουν να τον διέπουν και θα αποσκοπεί στην εξεύρεση κοινώς αποδεκτών λύσεων, που πρωτίστως θα εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα.

Pin It on Pinterest

Share This