Μίκα Ιατρίδη: «Η κατάσταση είναι οριακή. Ενισχύστε με προσωπικό τον αστυνομικό σταθμό της Τήλου»

Μίκα Ιατρίδη: «Η κατάσταση είναι οριακή. Ενισχύστε με προσωπικό τον αστυνομικό σταθμό της Τήλου».

Την ενίσχυση του αστυνομικού σταθμού της Τήλου με προσωπικό, καθώς και τη βελτίωση της υλικοτεχνικής και κτιριακής υποδομής του, ζήτησε με ερώτηση της προς τον αρμόδιο Υπουργό η Μίκα Ιατρίδη.

Στο κείμενο της ερώτησης, η βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφέρεται στην επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου, στην οποία αποτυπώνονται τα προβλήματα της Τήλου και ζητά να δοθούν οι πρέπουσες λύσεις τόσο σε μόνιμη, όσο και σε έκτακτη, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, βάση.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Σε οριακή κατάσταση οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Τήλο».

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η αστυνομική δύναμη της Τήλου, ενώ οι δυο αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί βιώνουν, σύμφωνα με επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου, «την εγκατάλειψη και αδιαφορία» από το Υπουργείο.

Σύμφωνα με την επιστολή «οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο νησί καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου και παράλληλα να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αφίξεις παράνομων μεταναστών. Για την υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή δεν μπορεί να γίνεται λόγος καθώς στο κτίριο του Αστυνομικού Σταθμού που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του νησιού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσης της οροφής ενώ οι φθορές και οι εικόνες εγκατάλειψης γίνονται αντιληπτές με την πρώτη ματιά».

Επειδή η εγκατάλειψη των ακριτών νησιωτών από την πολιτεία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Επειδή το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην Τήλο, αλλά και τα άλλα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων, δοκιμάζεται σκληρά, καθημερινά, και κάτω από δύσκολες συνθήκες για να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να ενισχυθεί σε μόνιμη βάση η αστυνομική δύναμη της Τήλου, αλλά και των άλλων νησιών της Δωδεκανήσου, όταν, γενικά, οι κενές θέσεις ανέρχονται στο 40%, περίπου, επί του συνόλου των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων;
2. Υπάρχει σχεδιασμός για την έκτακτη κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό κατά την καλοκαιρινή περίοδο;
3. Ποια μέτρα θα λάβει για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής και κτιριακής υποδομής του Αστυνομικού Σταθμού της Τήλου;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Pin It on Pinterest