Μ.Ιατρίδη: «Τοποθετείστε γιατρούς στους Λειψούς και τη Νότια Ρόδο, στην πράξη όχι στα λόγια»

Μίκα Ιατρίδη: «Τοποθετείστε γιατρούς στους Λειψούς και τη Νότια Ρόδο, στην πράξη όχι στα λόγια».

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Λειψών και της Νότιας Ρόδου.

Στην επίκαιρη ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι οι κάτοικοι των Λειψών δεν έχουν γιατρό, παρά τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες τους. Αντίστοιχα είναι και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα της υγείας και οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, γεγονός που οδηγεί και αυτούς σε ανάλογες κινητοποιήσεις.

Η Μίκα Ιατρίδη ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει μέτρα για τη στελέχωση των νησιών με γιατρούς, διαφορετικά, σημειώνει η βουλευτής Δωδεκανήσου, «με αυτήν την πολιτική δεν χρειαζόμαστε την Τρόικα να ζητά, έστω και ανεπίσημα, την εγκατάλειψη των μικρών, αλλά και των μεγαλύτερων, νησιών από τους κατοίκους τους, για λόγους δημοσιονομικού κόστους».

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Χωρίς δικαίωμα στην Υγεία οι κάτοικοι των Λειψών και την Νότιας Ρόδου».

Παρά τις συνεχείς κινητοποιήσεις των κατοίκων των Λειψών και τις συνεχείς καταθέσεις ερωτήσεων προς τον αρμόδιο Υπουργό, η κατάσταση στο τομέα της υγείας είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους ακρίτες νησιώτες.

Η συνεισφορά του Υπουργείου στο ζήτημα είναι να περιγράφει στις απαντήσεις του την κατάσταση και να παραπέμπει στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Λέρου, αγνοώντας ότι τα νησιά χωρίζονται από τη θάλασσα. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να μην υπάρχει ούτε ένας γιατρός στο νησί και οι κάτοικοι του να είναι αφημένοι στην τύχη τους.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα μεγαλύτερα νησιά των Δωδεκανήσων. Ειδικότερα, οι κάτοικοι της νότιας Ρόδου διαμαρτύρονται έντονα και προχωρούν σε κινητοποιήσεις, ακόμα και σήμερα, σχετικά με την έλλειψη γιατρών στην περιοχή, την κατάσταση του ιατρείου στο Γεννάδι και την ανυπαρξία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Επειδή με αυτήν την πολιτική δεν χρειαζόμαστε την Τρόικα να ζητά, έστω και ανεπίσημα, την εγκατάλειψη των μικρών, αλλά και των μεγαλύτερων, νησιών από τους κατοίκους τους, για λόγους δημοσιονομικού κόστους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να υπάρχουν οι γιατροί που απαιτούνται για ένα νησί όπως οι Λειψοί;

  2. Πως θα αντιμετωπίσει τα αντίστοιχα προβλήματα στον τομέα υγείας στη νότια Ρόδο;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Pin It on Pinterest