«Η συγκυβέρνηση με τις αποφάσεις της στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης είναι η … χαρά των δουλεμπόρων»

Μίκα Ιατρίδη ύστερα από τη συνάντηση της με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ρόδου:

«Η συγκυβέρνηση με τις αποφάσεις της στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης είναι η … χαρά των δουλεμπόρων».

Συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ρόδου, Πλοίαρχο κ. Νικόλαο Αρμπουνιώτη είχε σήμερα η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

«Ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ από κοντά τόσο εσάς όσο και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την καθημερινή μάχη που δίνετε για τα νησιά μας. Έχοντας διαπιστώσει και προσωπικά, σε συνθήκες επιχειρησιακής ετοιμότητας του Σώματος, τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε δύσκολες καταστάσεις, πιστεύω ότι είμαστε τυχεροί που όλοι οι λιμενικοί με αυταπάρνηση προσπαθούν να είναι συνεπείς στα καθήκοντα τους», σημείωσε η βουλευτής Δωδεκανήσου στην αρχή της συνάντησης.

Στη συζήτηση τέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα χρόνια ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπως και τα προβλήματα που απασχολούν τη Λιμενική Αρχή, σε θέματα υποστελέχωσης και έλλειψης των κατάλληλων μέσων για την εκπλήρωση των καθηκόντων του Σώματος.

Η Μίκα Ιατρίδη ζήτησε να ενημερωθεί για το αν το πλωτό του λιμενικού σώματος, για το οποίο είχε κάνει ερώτηση στη Βουλή, έχει δεξαμενισθεί και συντηρηθεί, για να λάβει από τον κ. Λιμενάρχη αρνητική απάντηση.

Ακόμη, η βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε τον προβληματισμό της για την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στις 05-06-2014, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους παράνομα εισερχομένους στη χώρα μετανάστες, εφόσον καταγγείλουν ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους από τους λιμενικούς, να παίρνουν αυτομάτως, όπως και οι μάρτυρες της καταγγελίας, άδεια παραμονής για ένα χρόνο.

Περαιτέρω, στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος και η πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε αδικαιολόγητη μείωση της χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος, αλλά και τη διοχέτευση μέρους του αποθεματικού και των εσόδων του Ταμείου σε άλλα Ταμεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Και όλα αυτά, όταν το Ταμείο Αρωγής είναι δημιούργημα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και δεν έχει επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε με ένα ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Λιμενάρχη της Ρόδου για τη χρήσιμη συνάντηση που είχαμε. Είναι πρωτοφανές τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν τους παράνομους μετανάστες και να κινδυνεύουν με καταγγελίες από τους μετανάστες που οι ίδιοι σώζουν προκειμένου, με βάση υπουργική απόφαση της ελληνικής πολιτείας, να πάρουν την άδεια παραμονής για ένα χρόνο. Η υπουργική αυτή απόφαση είναι η χαρά των δουλεμπόρων. Σε κάθε περίπτωση, είμαι δίπλα τους γιατί, πραγματικά, τιμούν στο έπακρο τον όρκο που έχουν δώσει».

 

Pin It on Pinterest