«Οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για να δοθεί το ισχυρό μήνυμα για την αλλαγή πολιτικής σε όλη την Ευρώπη»

Μίκα Ιατρίδη από Καβάλα: «Οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για να δοθεί το ισχυρό μήνυμα για την αλλαγή πολιτικής σε όλη την Ευρώπη».

Την Καβάλα επισκέφτηκε η Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, για να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με στελέχη της συντονιστικής επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και με φορείς της πόλης που άπτονται του τομέα ευθύνης της.

Ειδικότερα, η Μίκα Ιατρίδη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, κ. Χρήστο Ηλιάδη, από τον οποίο ενημερώθηκε για θέματα ανάπτυξης των λιμένων του νομού και τον πρόεδρο των λιμενεργατών, κ. Κώστα Ορφανέλη. Η Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων επεσήμανε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να ξεπουλά τις υποδομές που έχουν πληρώσει οι πολίτες και να δημιουργεί ιδιωτικά μονοπώλια. Επεσήμανε ότι τα λιμάνια του νομού έχουν περιθώρια ανάπτυξης, είναι πολύ σημαντικά για την ακτοπλοΐα και μπορούν να αναπτυχθούν στο πλαίσιο μελετημένης παραχώρησης δραστηριοτήτων.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε ακόμη την ευκαιρία να ενημερωθεί και για τα προβλήματα των αλιέων και της ιχθυόσκαλας από τους κ.κ. Χαράλαμπο Μαντά και Ανδρέα Καραμπουρνιώτη, μεταξύ άλλων, για την έλλειψη κτηνιάτρων και την ποσόστωση αλίευσης του τόνου. Η Μίκα Ιατρίδη ενημέρωσε ότι για το θέμα της ποσόστωσης είχε καταθέσει ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς από τον Ιούλιο του 2012.

«Σε κάθε περίπτωση», τόνισε η βουλευτής Δωδεκανήσου, «για εμάς είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την πρωτογενή παραγωγή, όπως είναι η αλιεία και να δοθούν λύσεις σε προβλήματα των αλιέων και, βέβαια, να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και η προκλητική στάση των τουρκικών αλιευτικών, τα οποία ψαρεύουν με την υποστήριξη τουρκικών ακταιωρών».

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Καβάλα, παρουσία του Περιφερειάρχη Οργανωτικού Αν. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Φώτη Καλένη και του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Καβάλας, κ. Κώστα Τζίνα, η Μίκα Ιατρίδη είχε την ευκαιρία να μιλήσει με στελέχη του κινήματος για τις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. «Το μήνυμα για την αλλαγή της πολιτικής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να είναι ισχυρό», τόνισε η βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνοντας ότι «πρέπει οι Ευρωπαίοι πολίτες να ψηφίσουν για μια Ευρώπη που προασπίζεται τα συμφέροντα των λαών και των κρατών τους και όχι τα συμφέροντα μιας ομοσπονδίας συμφερόντων με άξονα το Βερολίνο και τους δορυφόρους του».

Η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε, ακόμη, συνάντηση με το Δήμαρχο Παγγαίου, κ. Βασίλη Ξουλόγη, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ είχε και την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους των χωριών Πηγές και Αγίασμα του Δήμου Νέστου. Η επίσκεψή της Μίκας Ιατρίδη στην Καβάλα ολοκληρώθηκε με συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Pin It on Pinterest