Μ.Ιατρίδη για το αεροδρόμιο της Ρόδου: «Το πάρτι ξεπουλήματος συνεχίζεται αμείωτο»

Μίκα Ιατρίδη για το αεροδρόμιο της Ρόδου: «Το πάρτι ξεπουλήματος συνεχίζεται αμείωτο».

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εγκαίρως, με επίκαιρη ερώτηση μου, τον Οκτώβριο του 2013, για τις πωλήσεις των μικρών αεροδρομίων των Δωδεκανήσων, είχα αναφέρει ότι τυχόν πώληση του αεροδρομίου της Ρόδου θα είναι εγκληματική για το σύνολο των νησιών μας.

Στην επίκαιρη ερώτηση ο αρμόδιος Υπουργός είχε διαψεύσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να πωληθούν ή να κλείσουν τα μικρά αεροδρόμια, αλλά είχε παραδεχτεί ότι το αεροδρόμιο της Ρόδου θα ιδιωτικοποιηθεί. Βέβαια, πρόκειται για τον ίδιο Υπουργό που πριν λίγο καιρό είχε πει ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση ακολουθεί πειθήνια τις εντολές των δανειστών. Πουλά, έναντι εξευτελιστικών τιμημάτων, την περιουσία του ελληνικού λαού, τις πανάκριβες υποδομές στα λιμάνια και τα αεροδρόμια που έχει πληρώσει με τους φόρους του.

Η πώληση του αεροδρομίου της Ρόδου θα εξυπηρετήσει μόνο τον κερδοσκόπο – επενδυτή που θα το αγοράσει. Ξεκάθαρα πράγματα. Το παράδειγμα του «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο είναι ένα από τα ακριβότερα αεροδρόμια της Ευρώπης και το οποίο δεν καταβάλλει τους φόρους του στο ελληνικό δημόσιο, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Κλείνω με μια ερώτηση.

Ποιος κυβερνητικός βουλευτής, πρώην ένοικος της Ακτής Βασιλειάδη στον Πειραιά, «πανηγυρίζει» ότι κατάφερε με τις ενέργειες του να απεμπλακεί το αεροδρόμιο του νησιού του από το ΤΑΪΠΕΔ, και άρα δεν θα ξεπουληθεί, αντίθετα η όποια ανάπτυξη του θα γίνει ως δημόσιο έργο, από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Αεροδρομίων

Pin It on Pinterest