Μεγαλείο ψυχής – Αυστραλός παραπληγικός ανέβηκε με τα χέρια στο Έβερεστ! (βίντεο)


Ένας 28χρονος παραπληγικός από την Αυστραλία έγινε ο πρώτος παραπληγικός που έφτασε μέχρι την πρώτη βάση των ορειβατών στο Έβερεστ, αποδεικνύοντας πως η θέληση μπορεί να υπερκεράσει και τα μεγαλύτερα εμπόδια.

Ο Σκοτ Ντούλαν χρειάστηκε συνολικά 10 ημέρες για να φτάσει στη βάση της υψηλότερης κορφής του κόσμου. Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας του Ντούλαν ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ανάβασης στο βραχώδες έδαφος δεν δίστασε να «περπατήσει» ακόμα και με τα χέρια προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

Ο 28χρονος χρειάστηκε ελάχιστα περισσότερο χρόνο από τους αρτιμελείς ορειβάτες προκειμένου να φτάσει σε υψόμετρο 5.364μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

«Είχα δυσκολία ακόμα και να ανασάνω γιατί χρησιμοποιούσα τα χέρια μου αλλά μετά θυμήθηκα να κοιτάξω ψηλά και να δω τους 20 φίλους που ήταν μαζί μου. Όταν έφτασα στη βάση όλοι άρχισαν να πανηγυρίζουν και αυτό ήταν συγκινητικό» περιέγραψε τις στιγμές που έζησε ο Ντούλαν.

Για να φτάσει στα 5.364μ. ο Ντούλαν χρειάστηκε συνολικά πέντε ζευγάρια γάντια ενώ την έβδομη ημέρα της ανάβασης έσπασαν οι ρόδες του αναπηρικού αμαξιδίου του.

Ο 28χρονος καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο σε ηλικία 17 ετών όταν υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική του στήλη μετά από ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του. Για να πετύχει το στόχο του προετοιμάστηκε για oχτώ μήνες αν και όπως παραδέχθηκε το ταξίδι αυτό «ήταν 100% πιο δύσκολο από ό,τι περίμενα».

Ο νεαρός Αυστραλός ετοιμάζεται για την επόμενη περιπέτειά του ενώ στα σχέδιά του περιλαμβάνεται και να κολυμπήσει με τα χρώματα της χώρας του στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια