Μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία σε Ρόδο και Κω

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία στις 23 και 24 ΜαρτίουΓ. Χατζημάρκος: «Ποτέ η ανάγκη σε αίμα δεν ήταν τόσο μεγάλη. Γι’ αυτό είναι ώρα για δράση. Κάνουμε πράξη την προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε» οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 23 Μαρτίου στη Ρόδο και την Τετάρτη 24 Μαρτίου στην Κω, εκτός Νοσοκομείων, σε ασφαλείς χώρους της Περιφέρειας, που τους παραχωρεί γι’ αυτό τον σκοπό, ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες σε αίμα, που έχουν προκύψει.

Στη Ρόδο ο χώρος που διαθέτει η Περιφέρεια είναι το κτήριο του παλαιού Προξενείου (Ιωάννου Καζούλη 8) και στην Κω το κτήριο του Επαρχείου Κω-Νισύρου (Ακτή Μιαούλη 2).

Τη δράση υποστηρίζουν επίσης το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), ενώ πολύ σημαντική είναι η συμβολή στη διοργάνωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κω.

Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας για την Ρόδο έχει η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη και για την Κω ο Έπαρχος Κω-Νισύρου Γιάννης Καμπανής.

Για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος επισημαίνει τα εξής:«Η μειωμένη συλλογή αίματος, που παρατηρείται την τελευταία χρονική περίοδο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, περιόρισε σημαντικά τα αποθέματα. Γι’ αυτό, αναλαμβάνουμε δράση και στηρίζουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία, σε χώρους εκτός Νοσοκομείων, όπου τηρούνται όλα τα μέτρα.

Μία πράξη προσφοράς, αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης».Στόχος της αιμοδοσίας είναι η ενίσχυση της τράπεζας αίματος.

Το πρόγραμμα εθελοντικών αιμοδοσιών έχει ως εξής:

ΡΟΔΟΣ Ημερομηνία: Τρίτη 23 Μαρτίου 2021Ώρες λειτουργίας: 09:00-13:00Σημείο: Κτήριο παλαιού ΠροξενείουΔιεύθυνση: Ιωάννου Καζούλη 8, ΡόδοςΤηλέφωνο Επικοινωνίας: 2241360391

ΚΩΣ Ημερομηνία: Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021Ώρες λειτουργίας: 09:30-14:30Σημείο: Επαρχείο Κω-ΝισύρουΔιεύθυνση: Ακτή Μιαούλη 2Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22420 57901, 2, 3Οι εθελοντές αιμοδότες για τη μετακίνηση τους στα σημεία αιμοδοσίας, θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με τη χρήση του κωδικού 1.Δίνουμε αίμα. Δίνουμε ζωή. Γιατί ποτέ η ανάγκη δεν ήταν τόσο μεγάλη…