Συγκινητική η παρουσία και η προσφορά μαθητών της Σορωνής στους πρόσφυγες

Κοντά στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στο χώρο των παλαιών Σφαγείων βρέθηκαν σήμερα οι μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου Σορωνής, προσφέροντας τρόφιμα και είδη ρουχισμού.
Η πρωτοβουλία για την αξιέπαινη αυτή πράξη του Γυμνασίου Σορωνής ανήκει στην διευθύντρια του Μαριάννα Μίσιου, στο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και στους μαθητές που συγκέντρωσαν τα τρόφιμα και τα είδη ρουχισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο του μαθήματος Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.
Η ανταπόκριση των γονέων και των μαθητών στο κάλεσμα για προσφορά στους πρόσφυγες που δοκιμάζονται καθημερινά, ήταν εντυπωσιακή καθώς σε διάστημα λίγων ημερών συγκεντρώθηκε σημαντικός όγκος τροφίμων που είναι απαραίτητα για την σίτιση των προσφύγων.
Με την ενέργειά τους αυτή οι μαθητές του Γυμνασίου Σορωνής επέδειξαν το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που έχουν απέναντι στον συνάνθρωπο, τιμώντας παράλληλα την έννοια του εθελοντισμού που στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε είναι πιο αναγκαία από ποτέ.
Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Θεόδωρο Παπαβασιλείου και Έφη Γιαννακιτσίδου, σήμερα το πρωί, παρέδωσαν τα τρόφιμα που συγκέντρωσαν στους εθελοντές που έχουν αναλάβει την λειτουργία των παλιών Σφαγείων, ως χώρο προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων σε συνεργασία με τον δήμο Ρόδου.
Τους μαθητές, υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Ζωάννου η οποία εξήρε την πρωτοβουλία του Γυμνασίου Σορωνής και ευχαρίστησε τους μαθητές για την προσφορά των τροφίμων. Επίσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων από τον πρόεδρο των CBR Ντίνο Μαντικό.
Οι μαθητές παραδίδοντας τα τρόφιμα δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμός τους, για την πράξη τους αυτή με την οποία κατάφεραν να συμβάλλουν έστω και ελάχιστα στην ανακούφιση των προσφύγων, προσφέροντας χέρι βοηθείας.
Να σημειωθεί ότι, η μεταφορά των μαθητών από το Γυμνάσιο Σορωνής στον χώρο των παλαιών Σφαγείων έγινε με την ευγενική χορηγία του πρακτορείου «Γιαννακάκης Κ. & Β. Travel» που διέθεσε για αυτό τον σκοπό ένα τουριστικό λεωφορείο.

 

Pin It on Pinterest

Share This