Εξαιρετική πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου – 2000 μαθητές μεγαλώνουν θεραπευτικά φυτά

2.000 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Α’ ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»

Δύο χιλιάδες ( 2.000) θεραπευτικά φυτά διανεμηθήκαν από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου σε 32 σχολεία του νησιού μας, σε σύνολο 2.000 μαθητών.

Στόχος είναι τα παιδιά να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και φροντίδα θεραπευτικών φυτών και να μάθουν την αξία που έχουν για τη ζωή των ανθρώπων.

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Νίκος Ράπτης ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία στην πρόταση του Φ.Σ.Δ.

Η φροντίδα των φυτών από τους μαθητές και κάτω από την επίβλεψη των δασκάλων, θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιουνίου. Σε αυτό το διάστημα μέλη του Φ.Σ.Δ. , θα επισκεφτούν όλα τα σχολεία προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές για τη χρησιμότητα των βοτάνων.

Με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος ( Κυριακή 5 Ιουνίου), την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 θα κορυφωθεί το πρόγραμμα «Μεγαλώνουμε Μαζί», με διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις που θα διεξαχθούν στην πόλη της Ρόδου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ.

Με την άψογη συνεργασία της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου σχεδιάζονται οι δράσεις της Παρασκευής 3 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου κ. Μιλτιάδης Παγκάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δ.Ε.Ρ. και Πρόεδρος του Συλλόγου Δημόσιας Χρήσης Φορτηγών «Κολοσσός» κ. Κώστας Στυλιανού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος , ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδ/σου κ. Νίκος Φουτούλης , ο Γεν. Γραμματέας κ. Κυριάκος Παπαλαζάρου και ο Ταμίας κ. Γιώργος Παυλίδης σε μία εκτεταμένη σύσκεψη έθεσαν τις βάσεις για το σχεδιασμό και υλοποίηση των δράσεων.

Σημειωτέον ότι ο Σύλλογος Δημόσιας Χρήσης Φορτηγών «Κολοσσός, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και η Τοπική Κοινότητα Σαλάκου δια του προέδρου κ. Γιάννη Αγρέλη, συνετέλεσαν τα μέγιστα για τη διανομή των φυτών στα σχολεία τα οποία απλώνονται σε όλο το νησί, μέχρι το Γεννάδι και μέχρι τα Απόλλωνα.

Όλο το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από τους προαναφερόμενους φορείς πράγμα που δίνει τη βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει θεσμό για το νησί μας.

TELIKO AFISA FSD