Μαθήματα κολύμβησης σε μαθητές Δημοτικών της Ρόδου

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 άρχισε να διδάσκεται, για πρώτη φορά το αντικείμενο της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής υ. Το μάθημα θα διδάσκεται στους μαθητές της Τρίτης(Γ΄) δημοτικού σε 14 σχολεία της Ρόδου με συμμετοχή άνω των 300 μαθητών.

Σκοπός της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας, στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού και την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο. Η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, αποτελούν παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Για την οργάνωση και υλοποίηση του μαθήματος , αρμόδια είναι η Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Α/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου Κα Επισκόπου Ευμορφία. Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου ορίστηκε ως Συντονίστρια Κολύμβησης η Κα Γκέκα Χαρίκλεια. Για τη διδασκαλία του μαθήματος προσλήφθηκαν ως ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος οι: ο Κος Λαός Μιχάλης, ο Κος Παληκαράς Επαμεινώντας και ο Κος Λάππας Απόστολος.

Για την υλοποίηση του προγράμματος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε

-την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών προς και από το κολυμβητήριο.

– την Πρωτοβάθμιας Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου για την διάθεση του απαραίτητου αθλητικού εξοπλισμού για την διδασκαλία του μαθήματος.

– Την δημοτική επιχείρηση συγκοινωνιών Ρόδου Δ.Ε.Σ ΡΟΔΑ. για την εκδήλωση ενδιαφέροντος μεταφοράς των μαθητών.

– Τo Αθλητικό & Πολιτιστικό κέντρο ¨Ροδίων Άθλησις¨ για την παραχώρηση της πισίνας του , για την διδασκαλία του μαθήματος.

Επισημαίνετε, το μάθημα της κολύμβησης διδάσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί της Καλύμνου. Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου ορίστηκε ως Συντονίστρια Κολύμβησης στη Κάλυμνο η Κα Ρηνιού Θεμελίνα. Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής που θα διδάξουν το μάθημα της κολύμβησης είναι ο Κος Γλυνάτσης Μιχάλης και η Κα Εργά Αναστασία . Το μάθημα στην Κάλυμνο θα αρχίσει την Δευτέρα 4 Μαϊου του 2020 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλύμνου.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ