Απονομή υποτροφιών απο το ίδρυμα MARC de MONTALEMBERT

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ MARCdeMONTALEMBERT ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ. ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 25 ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ.

ΤHN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΘΑ ΤΕΛΕΣΘΕΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΜΕΤΑ ΤO ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ MARCdeMONTALEMBERT ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014. ΚΑΙ Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΞΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΤΟ 1995 ΑΥΤΟΣ Ο ΚΗΠΟΣ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ. ΤΟ ΟΙΚΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΗΠΟΣ ΔΩΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ MARCDEMONTALEMBERT ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

ΦΕΤΟΣ Η ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΜΑRCDEMONTALEMBERT ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΣΤHΝ ALESSIALEOFREDDI ΝΕΑΡΗ ΙΤΑΛΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ « Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ : “ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ” ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ». Η ALESSIA ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ. Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ; ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ Σ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ. ΑΥΤΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ, ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ.

HNΙΚΗΤRΙΑΤΗΣΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣMARC de MONTALEMBERTΓΙΑΤΟ ΕΤΟΣ 2013 Η ΠΑΝΔΩΡΑ ΔΟΥΡΜΙΣΗ ΕΛΛΙΝΙΔΑ ΑΡΧΙΧΤΕΚΤΟΝΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕ ΠΗΛΟ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ». ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΠΗΛΟ. ΤΡΟΠΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΗΣΜΟΝΗΘΕΙ! ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, ΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ. ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤOΝ ΑΝΤΩΝΗΛΙΟΠΙΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΝΑΠΟΛΗΤΑΝΟ ΔΥΟ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ. ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΘΑΡΥΝΕΙ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΜΕ ΜΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ CDMETITΛΟ SUMMERGARDEN. ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.

ΚΑΙ TO ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΕΤΗΣΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟ “PRIXMARCDEMONTALEMBERT” ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΦΕΤΟΣ TOPRIXMARCDEMONTALEMBERT 2014 ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝALLEGRA IAFRATE ΙΤΑΛΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΝΤΑ: ΕΡΕΥΝΑ ΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ”. ΑΥΤΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΙΖΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΡΡΟΩΝ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΙ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. TΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΡΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. http://www.fondationmdm.com/

Pin It on Pinterest