Λιγότερες πτήσεις στην Ρόδο από την Αγία Πετρούπολη

Γιατί οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θεωρούν την πόλη δύσκολη για τις πωλήσεις; Όπως ανέφεραν οι τοπικοί ταξιδιωτικοί πράκτορες στον ανταποκριτή του TourDom.ru, από τις 5 Ιουλίου ο ταξιδιωτικός πράκτορας Coral Travel  απέσυρε το πρόγραμμα πτήσεων στη Ρόδο από την Αγία Πετρούπολη (νωρίτερα η εταιρεία είχε ακυρώσει πτήσεις από το Rostov-on-Don).

Σύμφωνα με αυτόν, οι τουρίστες συχνά δεν είναι ικανοποιημένοι με τις προτεινόμενες εναλλακτικές προτάσεις αναχωρήσεων από τη Μόσχα ή με τις υπηρεσίες εδάφους και μάλιστα χωρίς αποζημίωση αεροπορικών εισιτηρίων. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας εξήγησε ότι η ακύρωση των πτήσεων οφείλεται  στην ελλιπή πληρότητα των αεροσκαφών.

Όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια του ταξιδιωτικού πρακτορείου Capricorn Travel, κα Larisa Lomako, η απόφαση του Coral Travel είναι λογική – η Ρόδος είχε πάντα κακή πληρότητα από την Αγία Πετρούπολη: «Συνολικά, υπάρχει αρκετός όγκος  μεταφορών στην Ελλάδα. Πολλές πτήσεις προς Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Δεδομένου ότι αυτές οι περιοχές είναι πιο μαζικές, η Ρόδος  χάνει πάντα από  αυτούς σε δημοτικότητα. Οι πελάτες μου προτιμούν την Αθήνα αντί της Ρόδου».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, παίζει κάποιο ρόλο εδώ η ιδιαιτερότητα της περιοχής. «Η Αγία Πετρούπολη είναι μια δύσκολη πόλη για τουριστικούς πράκτορες. Στο παρελθόν έγιναν πολλές απόπειρες να συνδεθεί  η Ρόδος από εκεί, και εμείς προσπαθήσαμε να το κάνουμε. Δεν πήγε καλά. Οι τουρίστες περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή προσφορές last minute.

Όσο δεν κατεβάζεις τιμές, δεν γίνονται κρατήσεις. Ίσως επειδή η πλειοψηφία των κατοίκων της Αγίας Πετρούπολης έχει φινλανδική Σένγκεν και έχουν συνηθίσει να αγοράζουν ταξιδιωτικά πακέτα την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο κ. Ανατόλι Γκαρκουσιν, γενικός διευθυντής του Panteon.

Ο ειδικός πρόσθεσε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική στη Μόσχα – η Ρόδος πωλείται αρκετά τόσο σε τσάρτερ όσο και σε κανονικά δρομολόγια και για τα τελευταία μάλιστα δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στις πτήσεις επιστροφής για τις κοντινότερες ημερομηνίες, παρά μόνον στη Business Class.

Ο επικεφαλής του TEZ TOUR Ελλάδος, κ. Δημήτρης Χαριτίδης, επιβεβαίωσε ότι στη Μόσχα η ζήτηση για τη Ρόδο, αντίθετα, είχε αυξηθεί. «Τα ξενοδοχεία προσφέρουν συνεχώς ειδικές προσφορές. Το γεγονός είναι ότι η δυτική αγορά έχει υποχωρήσει – υπάρχει τέτοια ζέστη που οι πολλοί έχουν αποφασίσει να μην πάνε διακοπές, ειδικά οι  Γερμανοί και οι Σκανδιναβοί.

Για την Ελλάδα, αυτή τη χρονιά σημειώθηκε μικρή πτώση σε σχέση με πέρυσι, αλλά αν τη συγκρίνουμε με την κατάσταση πριν από δύο χρόνια, τώρα η ζήτηση είναι καλύτερη», δήλωσε ο κ. Χαριτίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Αγία Πετρούπολη προς την  Ρόδο πραγματοποιεί πτήσεις, η Aegean Airlines – οι τουρίστες μπορούν να πετάξουν στο ελληνικό νησί τρεις φορές την εβδομάδα.

Πηγή: money-tourism.gr