«Η κυβέρνηση αδιαφορεί για το πρόβλημα υποστελέχωσης της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου»

Νέα Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τα προβλήματα που δημιουργεί η υποστελέχωση στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου.

Ο Βουλευτής, που είχε καταθέσει ανάλογη ερώτηση και στις 25 Ιουλίου 2017 με αρ.πρ. 7560, επισημαίνει την αδιαφορία της κυβέρνησης αλλά και την επιδείνωση της κατάστασης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια ενίσχυσης των υπηρεσιών με προσωπικό με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει επιδεινωθεί και να έχουν προστεθεί νέα προβλήματα, όπως:

– Η αδυναμία ελέγχων για πράξεις χαρακτηρισμού εκτάσεων, λόγω έλλειψης προσωπικού.

– Τα εμπόδια στην άσκηση επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας λόγω των καθυστερήσεων στους ελέγχους και στη διαδικασία έκδοσης πράξεων.

– Τα προβλήματα στη διενέργεια αυτοψιών, αφού στο νησιωτικό χώρο απαιτούνται μετακινήσεις προσωπικού και υπάρχει πρόβλημα με τη διαδικασία καταβολής οδοιπορικών, που καθυστερεί ανεπίτρεπτα. Υπάρχουν νησιά που δεν έχουν ούτε έναν δασικό υπάλληλο και δεν μπορούν να διενεργηθούν αυτοψίες και έλεγχοι.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά την ενίσχυση της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου με μόνιμο και εποχικό προσωπικό, αλλά και την επίλυση των προβλημάτων στη διαδικασία καταβολής οδοιπορικών, που λειτουργούν ως τροχοπέδη στον τομέα των ελέγχων και των αυτοψιών.

Pin It on Pinterest

Share This