Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου για την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΦΠΑ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Στις 17/09/2015 δημοσιεύσαμε ανοικτή επιστολή στους φορείς αλλά και στους κατοίκους του νησιού μας σχετικά με την φήμη που αφορούσε την κατάργηση από 1ης Οκτωβρίου των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αντί για την 01/06/2016 όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση.
Ακολούθησε η παρακάτω επιθετική ανακοίνωση-απάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που καταλήγοντας μας χαρακτηρίζει ως το “παλιό με το οποίο θέλουμε να ξεμπερδεύουμε”

“Με λύπη μας, για μια φορά ακόμα, διαπιστώνουμε την ανερυθρίαστη συστράτευση επαγγελματικών φορέων της περιοχής με τις κομματικές σκοπιμότητες της ΝΔ.
Συντονισμένα και οργανωμένα, ανακινούν το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, επικαλούμενοι αναξιόπιστες πηγές περί δήθεν δηλώσεων της κυρίας Σαββαΐδου, ότι η κατάργηση των συντελεστών  για τα Δωδεκάνησα θα γίνει στις 1-10-2015!!!   Φτάνουν μάλιστα στο σημείο, δύο μέρες(!!!) πριν τις εκλογές, να καλούν σε αντίδραση  «…φορείς αλλά και άτομα, εκμεταλλευόμενοι τις εκλογές της Κυριακής  προκειμένου να ματαιωθεί η παραπάνω απόφαση…»!!
Οι εκπρόσωποι των φορέων γνωρίζουν ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών την 01-10-15 βάσει της αρχικής συμφωνίας δεν περιλαμβάνει τα νησιά της Δωδεκανήσου. Περιμέναμε από τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς μεγαλύτερη υπευθυνότητα και προστασία του κύρους και του ρόλου που εκπροσωπούν και όχι κάθε φορά να μετατρέπονται σε ιμάντες υλοποίησης κομματικών σχεδιασμών και σκοπιμοτήτων.
Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη ναρκοθέτηση της προσπάθειας δημιουργίας ενιαίου Πανδωδεκανησιακού μετώπου μάχης, διεκδίκησης και ακύρωσης της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά μας.
Έχει ακόμα απορία κανείς ποιο είναι το ΠΑΛΙΟ με το οποίο θέλουμε να ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ”;
Ο σύλλογος μας και τα μέλη του προσπαθούν από την ίδρυση του να είναι ενωτικοί αλλά προ παντός μακριά από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.
Σαφέστατα και έχει ο καθένας μας την πολιτική του προτίμηση αλλά κυρίαρχη ιδεολογία μας και μόνο είναι η προκοπή και ευημερία του νησιού μας αλλά και της χώρας γενικότερα.
Γι’ αυτό προτιμήσαμε προσωρινά να μην απαντήσουμε στην παραπάνω ανακοίνωση, γιατί απλούστατα όπως λέει και ο λαός μας «καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια» και η 1η Οκτωβρίου ήταν πολύ κοντά για να επιβεβαιωθούμε ή (μακάρι) να διαψευσθούμε.
Και δυστυχώς για το νησί μας επιβεβαιωθήκαμε!
Αν λοιπόν το «νέο» αγαπητοί φίλοι της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι συνειδητά παραπλανούμε τον κόσμο προκειμένου να αποκομίσουμε εκλογικά οφέλη, κατηγορώντας μάλιστα με διάφορους χαρακτηρισμούς έναν επαγγελματικό φορέα, που ουδέποτε ασχολήθηκε με την πολιτική αλλά αποκλειστικά και μόνο για το καλό των επιχειρήσεων μας και της Ρόδου, εμείς προτιμούμε να παραμείνουμε το παλιό, ασκώντας καλοπροαίρετη κριτική όπου και όποτε πρέπει για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Ρόδου και του τουρισμού γενικότερα.
Καλούμε λοιπόν σε επαγρύπνηση τους φορείς και τον λαό της Ρόδου για συντονισμένη και ειλικρινή συνεργασία γιατί δεν ξέρουμε πια τι άλλο μπορεί να μας συμβεί (πρόσφατο κλείσιμο του αεροδρομίου).
Να συνεργαστούμε λοιπόν αποτελεσματικά για την προβολή της Ρόδου, να μην περάσουμε το μήνυμα προς τα έξω ότι η Ρόδος ακριβαίνει πολύ, διότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στις κρατήσεις, αφού η φετινή σαιζόν θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο και η επόμενη προβλέπεται εξ’ ίσου δύσκολη και αβέβαιη.
Για τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

Ο Πρόεδρος Ο Γρμματέας

Γιώργος Ματσίγκος Βαγγέλης Μουστακάκης

Pin It on Pinterest

Share This